Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Τι είναι το PARKOUR και τι το FREE RUNNING.


ΓΕΝΙΚΑ
To Parkour(μπορείτε να δείτε ένα αξιόλογο δείγμα εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=QrdSBvtYn2M ) είναι ακόμα κάτι νέο. Αυτό σημαίνει ότι και τα μέσα ενημέρωσης το αντιμετωπίζουν σαν κάτι νέο. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο απλός κόσμος έχει πολύ διαστρεβλωμένη άποψη για το τι είναι το Parkour και το Free running .


To parkour που είναι γνωστό ως και free running αλλά έχουν βασικές διαφορές (το parkour είναι απλές κινήσεις ενώ το free running -> http://www.youtube.com/watch?v=nL_HvozJiQw  εμπεριέχει και ακροβατικά), γνωστό και ως τέχνη της φυγής, είναι γαλλικής καταγωγής πνευματική και σωματική άσκηση-τέχνη που στοχεύει στο να κυριεύεις τους φόβους σου και να προχωράς μόνο ευθεία αψηφώντας κάθε εμπόδιο χρησιμοποιόντας τις ανθρώπινες σου δυνατότητες!


Σε περίπτωση που ακολουθήσεις το parkour και είσαι αγόρι θα ονομάζεσαι traceur και αν είσαι κορίτσι traceuse.


Ένας traceur καλλιεργεί την ικανότητα να εντοπίζει εναλλακτικούς τρόπους κίνησης και πορείας, τους οποίους ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τόσο στην καθημερινή του ζωή, όσο και σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών. Γι'αυτό το λόγο η κατηγοριοποίηση του Parkour ως δραστηριότητα είναι δύσκολη, αφού κάποιοι το θεωρούν άθλημα ενώ κάποιοι ως πολεμική τέχνη. Πολλοί, ωστόσο, είναι ευχαριστημένοι με το να τοποθετούν το Parkour στη δική του κατηγορία: "Το Parkour είναι Parkour."!




ΙΣΤΟΡΙΑ


Εμπνευστής του Parkour, είναι ο Βιετναμέζικης καταγωγής Raymond Belle, στρατιώτης, πυροσβέστης, μαθητής της Méthode Naturelle, και πατέρας και μέντορας του David Belle. Καθιερωτής του όμως είναι ο David Belle (Νταβίντ Μπελ)( http://parkourmind.blogspot.com/ ) από τη Lisses (ένα προάστιο του Παρισίου της Γαλλίας) που θεμελίωσε τη φιλοσοφία τη δεκαετία του ‘80.


Ο όρος Parkour προκύπτει από το Parcours du Combattant, ένα είδος στρατιωτικού αγωνίσματος δρόμου μετ'εμποδίων. Ο Hubert Koundé, φίλος του David Belle, πρότεινε να δανειστούν τη λέξη parcours ( διαδρομή), να αντικαταστήσουν το γράμμα "c" με "k" για να υποδηλώνει μαχητικότητα, και να αφαιρέσουν το άηχο "s", γιατί ήταν αντίθετο με τη φιλοσοφία του Parkour περί ελάχιστης κατανάλωσης ενέργειας.




ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ


Μεγάλο μέρος του Parkour χαρακτηρίζεται από το ρητό "être et durer" που μεταφράζεται κυριολεκτικά σε "είναι και διαρκείν". Αυτό σημαίνει ότι η κίνηση ενός traceur δεν πρέπει να είναι αποτελεσματική μόνο ως προς τον άμεσο στόχο του, δηλαδή τη μεταφορά από το Α στο Β, αλλά και ως προς τη "διάρκεια ζωής" του traceur. Η εξάσκηση πρέπει να τελείται έτσι, ώστε να μην υπάρχουν τραυματισμοί και καταπόνηση του σώματος, κυρίως των αρθρώσεων. Ένα άλλο μέρος του Parkour χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη της ικανότητας να βρίσκει κανείς (εναλλακτικές) λύσεις στα προβλήματα και τα εμπόδια της καθημερινής του ζωής. Συγκεκριμένα, ο Andi Kalteis, αυστριακός traceur με εκτεταμένη εμπειρία, δηλώνει στο ντοκυμανταίρ Parkour Journeys:


"Όταν αρχίσεις να κινείσαι με το δικό σου προσωπικό τρόπο, τότε θα συνειδητοποιήσεις πώς το Parkour αλλάζει και άλλα πράγματα στη ζωή σου. Και βλέπεις ότι προσεγγίζεις προβλήματα - για παράδειγμα, στη δουλειά σου - διαφορετικά, επειδή έχεις εξασκηθεί στο να υπερπηδάς εμπόδια με το βέλτιστο τρόπο. [...] Αυτό σε κάποιους έρχεται νωρίς, σε κάποιους έρχεται αργά. [...] Πλέον, δε λέω 'κάνω Parkour', αλλά 'ζω Parkour', γιατί η φιλοσοφία του έχει γίνει ζωή μου, ο τρόπος με τον οποίο κάνω τα πάντα."


Άλλοι μιλούν για την ικανότητα κίνησης χωρίς σκέψη. Όπως ένας άνθρωπος περπατά ή οδηγεί χωρίς να σκέφτεται τις κινήσεις του μία-μία, ένας traceur μπορεί να μάθει να υπερπηδά εμπόδια χρησιμοποιώντας μόνο το υποσυνείδητό του. Κάποιοι ονομάζουν αυτή την κατάσταση "flow" ("ροή"), σύμφωνα με τη θεωρία του καθηγητή Ψυχολογίας Mihaly Csikszentmihalyi, αν και η χρήση του όρου αυτού αποδοκιμάζεται από αρκετούς, επειδή τη βρίσκουν κακόγουστη.


Σημαντικό είναι να ξέρει ο καθένας μας, ότι το Parkour αποτελεί μια ευγενή δραστηριότητα που πρεσβεύει την αλληλεγγύη, την έλλειψη ανταγωνισμού, την αποφασιστικότητα, την ευγένεια, την ευχαρίστηση, την τελειότητα, τον αλτρουϊσμό, το σεβασμό της ξένης ιδιοκτησίας και το νόμο γενικότερα, ανάμεσα σε πολλές άλλες αρετές.




ΚΙΝΔΥΝΟΙ


Το parkour μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. Το πόσο επικίνδυνο είναι όμωςεξαρτάται κατά μέγιστο βαθμό άμεσα από τον ίδιο τον traceur. Πρέπει να προχωρεί κανείς υπομονετικά, μεθοδικά, και πειθαρχημένα, για να μειώνονται οι πιθανότητες ατυχήματος. Οι μικροτραυματισμοί στο Parkour (μελανιές, γρατσουνιές, γδαρσίματα, κτλ) είναι εξαιρετικά συχνοί, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το αν τραυματιστείς εξαρτάται κυρίως από εσένα τον ίδιο, όχι από το αν σε κλαδέψει ένας αμυντικός με υπερβάλλοντα ζήλο! Ο λόγος που πολλοί νέοι τραυματίζονται συχνά είναι προφανείς. Βιάζονται υπερβολικά να βελτιωθούν, και καταλήγουν με ένα σωρό τραυματισμούς: από σπασμένα χέρια ή δόντια, μέχρι μόνιμες ζημιές στις αρθρώσεις. Φυσικά, όλοι θα πέσουν κάποια στιγμή. Αυτό είναι βέβαιο! Γι'αυτό οι traceurs, εξασκούνται και στα breakfalls, ώστε να ελαχιστοποιούν τη ζημιά των πτώσεών τους.




ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


Ένα χαρακτηριστικό του Parkour αποτελεί η πλήρης απουσία ανταγωνισμού. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Πρώτα απ'όλα, το Parkour έχει δανειστεί ένα σημαντικό μέρος της φιλοσοφίας της Ανατολικής Ασίας και συγκεκριμένα του Bushido, και συνεπώς φέρει τη νοοτροπία της αυτο-πειθαρχίας και της αυτο-βελτίωσης, όπου το άτομο μαθαίνει πράγματα για τον εαυτό του, όχι για τους άλλους. Δεύτερον, επειδή το Parkour είναι δυνητικά επικίνδυνο και συχνά οι άνθρωποι υποκύπτουν στους πειρασμούς που τους παρουσιάζονται, ο ανταγωνισμός ενδέχεται να οδηγήσει σε υπερτίμηση του εαυτού ή υποτίμηση των εμποδίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών, τόσο βραχυπρόθεσμων όσο και μακροπρόθεσμων. Επίσης, ο ανταγωνισμός - και πιο συγκεκριμένα, ο πρωταθλητισμός - έχει στο παρελθόν προκαλέσει τη φθορά διαφόρων άλλων σωματικών τεχνών, όπως οι πολεμικές τέχνες, οπότε η κοινότητα του Parkour ανησυχεί μήπως το Parkour βαδίσει στο ίδιο μονοπάτι. Οι δύο κύριες κοινότητες που προωθούν τον ανταγωνισμό στο Parkour είναι η Urban Freeflow (UF) και η American Parkour (APK) με επικεφαλής τους Paul "EZ" Corkery και Mark "M2" Toorock αντίστοιχα και επειδή συνεχώς πληθαίνουν τα άτομα που υποστηρίζουν τον ανταγωνισμό λόγω οικονομικών συμφερόντων, η διεθνής κοινότητα του Parkour ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2007 μια εκστρατεία κατά του ανταγωνισμού στο Parkour, η οποία αποκαλείται "Keeping Parkour Rivalry-Free" ("Διατηρώντας το Parkour Χωρίς Ανταγωνισμό").


Επειδή το Parkour είναι μια σχετικά νέα τέχνη, υπάρχουν αρκετές συζητήσεις εντός της διεθνούς κοινότητας πάνω στον ορισμό του τι είναι και τι δεν είναι Parkour. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αν η κολύμβηση είναι μέρος του Parkour. Η μια πλευρά υποστηρίζει ότι το νερό μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην πορεία ενός traceur, ενώ η άλλη υποστηρίζει ότι το Parkour πρέπει να περιορίζεται στη στεριά. Ωστόσο, επειδή η φιλοσοφία του Parkour έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή του Jeet Kune Do, πολλοί παραπέμπουν στα λόγια του Bruce Lee: "Αν κάποιοι αρχίσουν να λένε ότι το Jeet Kune Do είναι διαφορετικό από ένα ή το άλλο, τότε ας ξεχαστεί το όνομα Jeet Kune Do, γιατί δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτό, ένα όνομα. Σας παρακαλώ να μην το κάνετε θέμα." Με αυτό εννοούν ότι η υπερβολική αναζήτηση και η κατηγοριοποίηση όλων των δραστηριοτήτων ως Parkour ή μη-Parkour αποτελούν σπατάλη ενέργειας και χρόνου, που - όπως χαριτολογούν μέλη της κοινότητας - θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για προπόνηση.



Η ΚΙΝΗΣΗ


Η κίνηση του Parkour είναι πολυσύνθετη, αλλά στηρίζεται σε κάποιες θεμελιώδεις κινήσεις ή κατηγορίες κινήσεων, από τις οποίες πηγάζονται όλες οι δευτερεύουσες. Αυτές είναι οι παρακάτω:


• Franchissement (Διασταύρωση): Πέρασμα ανάμεσα από δύο εμπόδια, συνήθως οριζόντια.


• Lâché (Απελευθέρωση): Απελευθέρωση των χεριών από (οριζόντιο) εμπόδιο, είτε για να πιαστεί ο traceur από κάποιο άλλο είτε για να προσγειωθεί στο έδαφος.


• Passe Muraille (Υπερπήδηση Τοίχου): Σκαρφάλωμα και ανάβαση ή υπερπήδηση ενός τοίχου.


• Passement (Πέρασμα): Πέρασμα πάνω από εμπόδιο, συνήθως με τη βοήθεια των χεριών.


• Planche (Ανάβαση): Ανάβαση οριζοντίου εμποδίου με τη χρήση των χεριών μόνο.


• Roulade (Κυβίστηση): Κυβίστηση, η οποία χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της οριζόντιας διανυσματικής ταχύτητας μετά από διαγώνια προσγείωση.


• Saut des Bras (Άλμα Χειρών): Άλμα όπου ο traceur πιάνεται από κάποιο (οριζόντιο) εμπόδιο, συνήθως την κορυφή ενός τοίχου, με τα πόδια ενάντια σε αυτό.


• Saut de Détente (Χαλαρό Άλμα): Άλμα απόστασης.


• Saut de Fond (Πτώση): Άλμα από υψηλότερο επίπεδο προς χαμηλότερο επίπεδο.


• Saut de Précision (Άλμα Ακρίβειας): Άλμα προς συγκεκριμένο σημείο, όπου ο traceur πρέπει να διατηρήσει την ισορροπία του μετά την προσγείωση.


• Tic-Tac (Τικ-Τακ): Άλμα όπου ένα αντικείμενο λειτουργεί ως πάτημα για την υπερπήδηση εμποδίου ή κάλυψη απόστασης.


Στην κατηγορία Passement ανήκουν αρκετές τεχνικές, όπως το Saut du Chat (Αλμα του Γάτου), Passement Rapide (Ταχύ Πέρασμα), Passement Reverse (Ανάποδο Πέρασμα), Demi Tour (Μισή Τροχιά), ανάμεσα σε άλλες.

Γαλλική ονομασία                             Αγγλική ονομασία  Περιγραφή


Équilibre [ekilibʁ]                               Balance Walking along the crest of an obstacle; literally "balance."


Équilibre de chat                                Cat balance Quadrupedal movement along the crest of an obstacle.


Franchissement [fʁɑ̃ʃismɑ̃]                Underbar Jumping or swinging through a gap between obstacles; literally "to cross" or "to break through."


Lâché [laʃe]                                          Lache,swing Hanging drop; lâcher literally meaning "to let go." To hang or swing (on a bar, on a wall, on a branch) and let go, dropping to the ground or to hang from another object. This can refer to almost all hanging/swinging type movements.


Passe muraille [pas myʁaj]                 Pop vault, wall hop, Wallpass, wallrun Overcoming a tall structure, usually by use of a step off the wall to transform forward momentum into upward momentum, then using the arms to climb onto and over the object.


                                                               Dyno (shortened from "Dynamic", opposite to "Static") This movement comes from climbing terminology, and encompasses leaping from a position similar to an armjump, then grabbing an obstacle usually higher than the initial starting place, often used for an overhang. This movement is used when a simpler movement is not possible.


Passement [pasmɑ̃]                           Vault, Pass To move over an object with one's hand(s) on an object to ease the movement.


Demitour [dəmi tuʁ]                          Turn vault, Turn Down A vault or dropping movement involving a 180° turn; literally "half turn." This move is often used to place yourself hanging from an object in order to shorten a drop or prepare for a jump.


Passement                                          Speed vault To overcome an obstacle by jumping side-ways first, then placing one hand on the obstacle to self-right your body and continue running.


                                                             Thief/Lazy vault To overcome an obstacle by using a one-handed vault, then using the other hand at the end of the vault to push oneself forwards in order to finish the move.


Saut de chat [sod ʃa]                        Cat pass/jump, (king) kong vault, monkey vault The saut de chat involves diving forward over an obstacle so that the body becomes horizontal, pushing off with the hands and tucking the legs, such that the body is brought back to a vertical position, ready to land.


                                                            Dash vault This vault involves using the hands to move oneself forwards at the end of the vault. One uses both hands to overcome an obstacle by jumping feet first over the obstacle and pushing off with the hands at the end. Visually, this might seem similar to the saut de chat, but reversed. Allegedly David Belle has questioned the effectiveness of this movement.


                                                            Reverse vault A vault involving a 180° rotation such that the traceur's back faces forward as they pass the obstacle. The purpose of the rotation is ease of technique in the case of otherwise awkward body position or loss of momentum prior to the vault.


                                                           Kash vault This vault is a combination of two vaults; the kong vault and the dash vault. After pushing off with the hands in a kong vault, the body continues past vertical over the object until the feet are leading the body. The kash vault is then finished by pushing off the object at the end, as in a dash vault.


Planche [plɑ̃ʃ]                                 Muscle-up or climb-up To get from a hanging position (wall, rail, branch, arm jump, etc) into a position where your upper body is above the obstacle, supported by the arms. This then allows for you to climb up onto the obstacle and continue.


Roulade [ʁulad]                             Roll A forward roll where the hands, arms and diagonal of the back contact the ground, often called breakfall. Used primarily to transfer the momentum/energy from jumps and to minimize impact, preventing a painful landing. It is identical to the basic Kaiten or Ukemi and it was taken from Martial Arts such as Judo, Ninjutsu, Jujutsu, Hapkido and Aikido.




Saut de bras [sodbra]                    Arm jump, cat leap, cat grab To land on the side of an obstacle in a hanging/crouched position, the hands gripping the top edge, holding the body, ready to perform a muscle up.


Saut de fond [sodfɔ̃]                      Drop Literally 'jump to the ground' / 'jump to the floor'. To jump down, or drop down from something.


Saut de détente [sodə detɑ̃t]         Gap jump, running jump To jump from one place/object to another, over a gap/distance. This technique is most often followed with a roll.


Saut de précision [so d presiziɔ̃]      Precision Static or moving jump from one object to a precise spot on another object. This term can refer to any form of jumping however.


Saut de mur                                     Wall Jump, Tic-Tac or Tac Vault To step off a wall in order to overcome another obstacle or gain height to grab something


Atterrissage [ateʁisaʒ]                    Landing Bending the knees when toes make contact with ground (never land flat footed; always land on toes and ball of your foot).






ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ


Η προπόνηση-εξάσκηση μπορεί να γίνει παντού. Σε πάρκα, στην αυλή του σπιτιού, σε γυμναστήρια, σε αστικές περιοχές, σε πλατείες, σε πάρκα για skate κλπ… Το πρόβλημα στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα είναι η αστυνομία που δυστυχώς παρεξηγεί τους traceurs και δημιουργεί αρκετό πρόβλημα αν ο traceur δεν εφαρμόσει αμέσως την τέχνη του!;-) Συνήθως όμως όταν ζητηθεί από κάποιο traceur να αποχωρήσει από την περιοχή αυτό γίνεται άνετα με ευχαρίστηση και συγκαταλέγεται μέσα στη φιλοσοφία της τέχνης αυτής.



Το Parkour και το Free running στη ΚΥΠΡΟ.


Το parkour έγινε γνωστό στη Κύπρο από διαφήμιση λευκού αναψυκτικού (με πράσινο μπουκάλι) που προβαλλόταν στις τηλεοράσεις μας έως και το προηγούμενο καλοκαίρι (ήταν ένας νεαρός με το αναψυκτικό στο χέρι που πηδούσε από το λεωφορείο και έπειτα έτρεχε υπερπηδώντας τα πάντα!). Πρέπει να θυμάστε όλοι την τότε σας αντίδραση «ρε μα εν πελλός τουτος! Που βουρά έτσι τζιαι πετάσσεται όπως τον πίθηκο!» (και ακόμη χειρότερη η αντίδραση της μάμμας σας!). Και όσοι ήταν προσεκτικοί θα θυμούνται και το σημείωμα κάτω χαμηλά στις οθόνες τους με άσπρα γράμματα που έλεγε ότι το άθλημα ονομάζεται free running και υπονοούσε “do not do it at home”!


Αρκετά άτομα στο νησί μας άρχισαν να ασχολούνται με το θέμα και κυρίως έφηβοι. Δάσκαλός τους;; Το internet! Διάβασαν άρθρα, είδαν εκπαιδευτικά video, προπονήθηκαν, γυμνάστηκαν, πρόσεχαν τη διατροφή τους, άλλαξαν κοσμοθεωρία και ψυχολογία, άφησαν τα ηλεκτρονικά για λίγο, ξεθάρρεψαν, απόκτησαν αυτοπεποίθηση, βρήκαν ανθρώπους σαν και αυτούς και έφτιαξαν ομάδες ή έμειναν μόνοι τους!


Θερίσαμε καλά το διαδίκτυο και ρωτήσαμε πολλές πηγές. Στην Κύπρο υπάρχουν περίπου 5 καλά προπονημένες ομάδες από έφηβους που ασχολούνται με το parkour.


Τα παιδιά αυτά, μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι μέσω της ασχολίας τους κατάφεραν να υπερνικήσουν τους φόβους τους και να αποκτήσουν υπομονή μέσω των προπονήσεων τους λόγω της μεθοδικής εξάσκησής τους. Έχουν διαγράψει γενικά από το λεξιλόγιό τους τις λέξεις «βαριέμαι» και «όι τωρά» και διασκεδάζουν με τις επιτυχίες αλλά και τα λάθη τους τα οποία τους πεισμώνουν ακόμη πιο πολύ!


Γνωρίζοντας κάποιους από αυτούς, είδαμε τη διαφορά που υπάρχει στο πρίν και το μετά και καταλάβαμε πως οι ανθρώπινες δυνατότητες είναι αμέτρητες, πως μπορείς να καταφέρεις ότι θέλεις και ότι ο φόβος είναι ανύπαρκτος μπροστά στο πείσμα, τη θέληση, τη εμπιστοσύνη, την ακρίβεια, τον αλτρουισμό, την αυτοκυριαρχία και την πειθαρχία.


Ας αφήσουμε τα… εισαγωγικά και ας μπούμε στο ψητό! Ε, εν κοντά στο νού ότι η Κύπρος ένεν τζιαι ο πιο ευνοικός τόπος για να κάμεις έτσι πράμα. Πρώτ’απ’όλα γιατί αν δεν ταράξεις μόνος σου να ξεκινήσεις να ασχολείσε, να κανονίζεις το πρόγραμμα σου τζιαι να μαθαίνεις εν τζιαι εν να σε στείλουν οι δικοί σου σε δάσκαλο. Τζιαι ξίαστες ολυμπιακές γυμναστικές, εδοκιμάσαν τες άλλοι. Εν πολλά βοηθητικές, πράγματι, άλλα έν δέχουνται ακούεις, να κάμνουν μάθημα σε πλάσματα που εν θα πιέννουν αγώνες (σε περίπτωση που θέλεις προπόνηση μόνο για parkour). Εδώ μπορείτε να δείτε τι γίνεται με parkour και free running στην Ελλάδα: http://www.youtube.com/user/nsaparkourteam#p/a/u/1/B14jlr59Vg0   (άρα φανταστείτε στην Κύπρο!)


Το καλόν ένι ότι θέλεις έν θέλεις μόνο που την προπόνηση για αρχάριους τζιαι που την υγιεινή διατροφή χάννεις κιλά θέλεις εν θέλεις, χωρίς να το καταλάβεις (επειδή μάχεσαι να καταφέρεις την κίνηση τζιαι εν διας σημμασία στο πόσες φορές την επροσπάθησες), σφίγγουν οι μύς σου τζιαι νικάς τους φόβους σου τζιαι τις ανησυχίες σου!


Το λοιπόν! Τζιαι να μεν ασχολείστε με parkour τζιαι να μεν θέλετε να ασχολειθείται τζιαι να μεν σας κόφτει, την φιλοσοφία του να τη θυμάστε πάντα!


Να ευχηθούμε στις Κυπριακές ομάδες (και στα παιδιά που δεν είναι σε ομάδες) το καλύτερο τζιαι να τους ευχαριστήσουμε για το μάθημα που μας εδώκαν!!!



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ:


http://www.parkour.gr/odigos-gia-arxarious.html


http://www.playitontheweb.com/games/Free-Running-game.htm


ΠΗΓΕΣ:


www.wikipedia.org


• Χρήστος Φιλιππίδης. Τι είναι το Parkour;. Parkour Greece


• parkour.GR. Andreas Kalteis, Parkour Journeys - Training with Andi. Parkour Greece


• Χρήστος Φιλιππίδης. Flow: Η Ψυχολογία της Βέλτιστης Εμπειρίας. Parkour Greece


• Χρήστος Φιλιππίδης, Χάρης Καραγκιόζης, Kωστής Αϊδαρίνης. Θεμελιώδεις Τεχνικές. Parkour Greece


• parkour.GR. Συχνές Ερωτήσεις. Parkour Greece


• Paul Bignell και Rob Sharp. 'Jumped-up' plan to stage world competition sees free runners falling out. The Independent


• Building a Competition. American Parkour


• Parkour.NET shuts down.... Parkour Greece


http://www.youtube.com/



by Παραμυθία

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!! (τζιαι εν είμαι αγελάδα.)






ΝΕΥΡΙΑΖΩ ΠΟΥ (by Παραμυθία):
1.     Όποτε πέφτω να τζιμηθώ λλίο, μόλις βάψω τα νύχια μου, μόλις φκώ που το μπάνιο τζιαι μόλις κάτσω να φάω, πίαννει τηλέφωνο η Ασυμβίβαστη για να δεί τι κάμνω.
2.     Όποτε τηλεφωνήσω της Ασυμβίβαστης απαντά με ένα «μμμμμμμμμμ» που σημαίνει ότι τζοιμάται.
3.     Ούλλες οι παρουσιάστριες εν ξανθές γιατί νομίζουν πως μόνο οι ξανθές εν οι όμορφες.
4.     Όποτε έσιει ωραίο έργο έσιει τζιαι διαφημίσεις κάθε πέντε λεπτά που διαρκούν παραπάνω που το έργο.
5.     Όποτε λαλώ εν να κάμω υγιεινή διατροφή για λλίο τζαιρό, προσκαλούν με σε πάρτυ, σε γενέθλια, κάμνει η μάμμα μου γλυκό, πάμε επίσκεψη, πάω στην Ασυμβίβαστη τζιαι τρώω τσιπς….
6.     Όταν απόφασίζω να γράψω πότε νευριάζω ξεχάννω γιατί νευριάζω.
7.     Οι αγκαλιές της μοναδικής και μικρότερης αδελφής μου εν όπως τη μέγκενη.
8.     Ξεχάννω τους κωδικούς που εφκάλαμε με την Ασυμβίβαστη για να συνεννοούμαστε μπροστά σε κόσμο.
9.     Άμα φκώ έξω (μια στο τόσο) ούλλοι ρωτούν με γιατί εφόρησα φόρεμα. Μα καλά εν τόσο παράξενο; Εν κορούα που είμαι τζιαι όι αγόρι!
10.   Ούλλοι οι γαλλικοί (καθηγητές) εν κομπλεξικοί τζαι φκάλλουν τα πας τους μαθητές.
11.   Ο ήλιος κρούουουζει τζιαι η μάμα μου πιάννει αντιηλιακό για μαύρισμα ενώ της λαλώ πως δεν θέλω να μαυρίσω.
12.   Ο παπάς μου άμα εν ώρα να με ρωτήσει κάτι εν με ρωτά τζιαι άμα εν πρέπει ρωτά με. (π.χ –τι έσιης;;;; τζιαι βουρώ να φύω κλαμένη γιατί αθύμισε μου τι έχω)
13.   Σαν ακούω τραγούδι που το ράδιο, μες τη μέση του τραουθκιού πετάσσετε ένας ή μια τζιαι σύρνει το όνομα του ραδιοσταθμού.
14.   Φκένουν πλάσματα που το msn σαν μιλούμε χωρίς να πούν ένα «γειά» τζιαι μετά άμα τα ρωτήσεις τι έγινε λαλούν «εεεεε ενύσταξα τζιαι επία να ππέσω». Ε καλάν, εν εμπορούσες να το πείς? 2 λέξεις ένι: ενύσταξα, γεια!
15.   Κάθομαι τζιαι είμαι συγκεντρωμένη κάπου τζιαι πετάσετε ο κάττος της αρφής μου που το παράθυρο τζιαι κάθετε πας την κελλέ μου!
16.   Λαλώ της Ασυμβίβαστης να μου τηλεφωνήσει τζιαι ξιάννει!!
17.    Όταν η αρφή μου θέλει σημασία τζιαι εν μπορώ να της δώκω τζίνι την ώρα τζιαι μάσιεται!
18.  Λαλεί μου η γιαγιά μου να γίνω νοικοτζιρά γιατί εν θα με πέρνει κανένας!
19.  Λαλώ του παπά μου να μου πιάσει σκύλο ή φίδι τζιαι λαλεί μου εν θελεις ενα παπαγαλάκι???
20.  Όταν η συμμαθήτριες μου μαλλώνουν όπως τα μωρά!
21.   Μας μαθαίνουν (μάχουνται να μας μάθουν, εν κάτι που υπάρχει ήδη αλλά εν το καταλάβουν) στα σχολεία να σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων τζιαι να εκφραζούμαστε ελεύθερα τζιαι όποτε πάμε να μιλήσουμε βάλλουν μας του βούρου τζιαι λαλούν μας αναρχικούς!
22.  Εγέμωσε η τηλεόραση διαγωνισμούς τραγουδιού.
23.  Η Ασυμβίβαστη θωρεί με παντές τζιαι ήρτα που άλλο πλανητικό σύστημα μόλις ξυπνήσω…hello! Τζίνη εν πιο όμορφη δηλαδη;;;
24.   Ποττέ η κυρία πιο πάνω εν αθυμάται τις ιστορίες που της λαλώ (πως επέρασα στο σχολείο…κάτι που έπαθα..κλπ). με αποτέλεσμα να λαλούμε την ίδια κουβέντα 10-11 φορές!


ΝΕΥΡΙΑΖΩ ΠΟΥ (by Ασυμβίβαστη):
1.     Φωνάζει ο παπάς μου συνέχεια ότι επαρέτησα την ομάδα μου και δεν πάω να κάμω προπόνηση!
2.     Μάχουνται ότι ενεν σωστό να διαφωνώ πάντα με του καθηγητές μου!
3.     Με διακόπτουν!
4.     Μπαίνει η αρφή μου που εν πιο μικρή που μένα μες το δωμάτιο μου σαν τζιμούμε τζιαι φωνάζει να ξυπνήσω!
5.     Όταν φορώ τζιν για να φκω έξω τζιαι όι φόρεμα τζιαι θωρούμε σαν τον εξωγήινο! Επειδή είμαι κορούα πρέπει να μπίουμε τα φορέματα???!
6.     Μου φωνάζει η μάνα μου εν θκιαβάζεις τίποτε τζιαι εν θα περάσεις την τάξη τζιαι ο γενικός μου εν 19.3!ΕΛΕΟΣ!
7.     Με βάλουν συνέχεια δουλειές άμαν με δουν τζιαι κάτσω!
8.     Πολλοί καθηγητές εν κάμνουν για να διδάσκουν!
9.     Βάλει η αρφή μου να παίζω play station σαν το μωρό!
10.     Όταν πιένω έξω με την παραμυθία τζιαι εν βρίσκουμε να πάμε πούποτε καλά! Γυρίζουμε συνέχεια τα café!
11.      Όποτε πάω να γοράσω ρούχα τζιαι εν ούλα small! Μα εν για κινεζούες που τα κάμνουν????
12.    Καπνίζει ο παπάς μου σπίτι τζιαι λαλεί μου είμαι κρίμα έχω τζιαι εγώ δικαιώματα!!
13.    Πάω σπίτι της Παραμυθίας τζιαι βουρά με που πίσω ο κάττος της αρφής της!
14.   Eγέμωσε η τηλεόραση προγράμματα μαγειρικής τζιαι talent show!
15.   Ακούω πολιτικούς να μιλούν για πρόοδο στο Κυπρικό!
16. Όταν πάει η Παραμυθία να κάμει καμιά δουλειά τζιαι εν μπορεί να βρεθούμε!
17.   Όταν παίζουν κάτι φτανές συμμαθήτριες μου τις έξυπνες!
18.   Με κολοσύρνουν κάθε Κυριακή σε γάμους τζιαι βαφτίσια!Μα ρε κουμπάρε εν εντάξει να εκπροσοπήσει ένας την οικογένεια όι 4!
19. Αρκέφουν να μιλούν τζιαι σταματούν την ιστορία μες την μέση!
20.   Μπαίνει ο χίτλερ(η μάμα μου) μες το δωμάτιο τζιαι ανακατώνει μου τα ούλλα για να συγιρίσει!
21.   Αμα φκούμε έξω με την Παραμυθία με άτομα που ξέρουν μόνο τη μια που τες 2 τζιαι ανυπομονούν να γνωρίσουν την κολλητή της γνωστής τους μεινίσκουν με το στόμα ανοιχτό που τη διαφορετικότητα μας! Ε χαράς το πράμα… ενι ξέρουν ότι τα ετερόνυμα έλκουνταί;;;;;;;!
22.  H Παραμυθία ποττέ εν αθυμάται τις ώρες που πάω ιδιαίτερα τζιαι πάντα πιάννει με τηλέφωνο μόλις αρκέψει το μάθημα.
23.  Όποτε πάει θάλασσα η Παραμυθία σιεπάζετε με την πετσέτα τάχα για να μεν κρούσει… τζιαι βάλλει το αντιηλιακό που βάλλουν στα μωρά.
24. Όποτε πάει η Παραμυθία να μου τζήσει χτέρνει με με τις νυχάρες της!



και ο καβγάς που ακολούθησε....(εν πολλά συνηθισμένος... εν της ρουτίνας ο συγκεκριμένος)


Παραμυθία…-Μα είδετε με τι πράματα νευριάζει;;; τζιαι ύστερα λαλούν με εμένα πελλονευρική τζιαι ιδιότροπη.

Ασυμβίβαστη…- Εγώ επιμένω να το αλλάξουμε.. να το κάμουμε Ασυμβίβαστη και Ιδιότροπη…

Π-Εν είμαι ιδιότροπη!

Α-Ποττέεεεεεεε…ούτε ιδιότροπη είσαι, ούτε πρήχτισσα, ούτε ανυπόμονη, ούτε μυγιάγκιχτη, ούτε ψωνάρα…ποττέεεεεεε!

Π- ύστερα λαλούν σου κάμε φίλους να δείς χαίρι… Μεν με ξαναπιάσεις τηλέφωνο να μου χαλάσεις τη ροή του προγράμματός μου.

Α- Ούτε εσύ!

Π- τζιαι φκάλλεις τζιαι πελλάρες τάχα ανέκδοτα! (σε διαδήλωση: λέει ο προφήτης όταν βλέπει τη Παραμυθία και την Ασυμβίβαστη «Ναι! Τούτες ένι!» τζιαι ο αστυνομικός «ναι! Πιάστε τες!»)

Α- Γιατί τα δικά σου εν καλλύττερα…(«τι είπε ο ένας ομοφυλόφιλος του άλλου;;;» « ρε γιατί πιάννεις τη δική μου αφού έσιεις δική σου!»)

Π-Αν πείς άλλη μια κουβέντα εν να δημοσιεύσω το τήλ σου στο blog.

A-    Εγώ εν να γράψω το δικό σου μες τα πάρκα!

Π- εν θα σου ξανακάμω κρέπες!

Α- Γιατί πότε μου έκαμες..;; εγώ εν είδα τίποτε!

Π- αφού τρώεις τες πρίν να τες ψήσω! Που να φτάσεις να δεις;;

Α- αν είσαι έτσι εν σου τα κανονίζω με κανένα

Π- γιατί ποιος σου είπε ότι θέλω να μου τα κανονίσεις;;;! α; α;!

Α- η συμπεριφορά σου!

Π-Ναι εν να τα κάμεις σιόνι! Δαμέ έβαλα σε να κρεμμάσεις το κάδρο τζιαι έσυρες τα ούλλα κάτω!

Α- ε τουλάχιστον εν είμαι σαν εσένα που αν μασάς πίσσα την ώρα που περπατάς συγχίζεσαι τζιαι πέφτεις χαμέ!

Π-εν πελλάρες που λαλείς! Εγώ ξέρω καλά που συγχρονισμό, επίεννα χορό!

Α-επίεννες! Αλλά εν τζιαι εχόρεψες ποττέ να σε δούμε! Τάχα αντρέπεσαι!

Π- κόρη κανεί καφκάες για σήμερα;;;

Α-λαλείς;;; ακόμα εν εμιλησαμε για το κυπριακό τζιαι τις σπουδές…

Π-ε ήθελες να μαλλώσουμε για τα καλά;;;

Α-όι ντα… άτε! Μα είσαι η πελλοκολλητούα μου! (συνοδεύται από νεκάτωμα των μαλλιών)

Π-τζιαι εσύ εμένα αλλά εν τζιαι χαλώ σου τα μαλλιά σου…(δαμέ η Παραμυθία νευριάζει άσχημα!)

Α- έτο! Πάλε έσιεις παράπονο…ποια εν η ιδιότροπη;;; α;α;!
…………………(ττου μπι κοττινιου)












Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Άλυτα μυστήρια ή μήπως όχι??

Κταρχήν συγνώμη που δεν αναρτήσαμε τίποτα καινούργιο εδώ και μέρες! Δυστυχώς είχαμε πολλά να κάνουμε και επίσης ετοιμάζαμε μεγάλες έρευνες για το blog!







   Φαντάζομαι πως όλοι ακούσετε για ανεξήγητα φαινόμενα όπως φαντάσματα, εξωγήινους, βαμπίρ, λυκανθρώπους και πολλά άλλα! Ε βλέπετε έγινε της μόδας πλέον να μιλούν για τούτα τα πράματα και να κάνουν και αρκετές ταινίες που βέβαια πουλούν! Εγώ και η Παραμυθία επειδή μας αρέσει να ερευνούμε και να μαθαίνουμε ψάξαμε το θέμα! Καταλαβαίνετε όμως ότι δεν μπορούμε να σας πόυμε με σιγουριά κάποια πράγματα γιατί δεν έχουμε προσωπική εμπειρία =p! Όλες αυτές οι ιστορίες που ακούμε γοητεύουν τους ανθρώπους και προκαλούν την φαντασία! Οι περισσότεροι ίσως να ακούσαμε καμιά γιαγιά μας να μιλά για μια ιστορία για ένα στοιχειωμένο σπίτι έξω από το χωριό που μέσα έμενε μέσα μια μάγισσα!! Ε αυτά δεν τα πολυπιστεύουμε! Κι όμως δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι! Σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

     Όσο αφορά τα φαντάσματα ακόμα και η θρησκεία μας δέχεται πως υπάρχουν αφού ουσιαστικά είναι ψυχές ανθρώπων οι οποίοι λένε ότι είχαν βίαιο θάνατο και προσπαθούν να εποικινωνίσουν με τους ζωντανούς για να αποδείξουν την παρουσία τους αφού δεν δέχονται τον θανατό τους! Οι περισσότερες εμφανίσεις φαντασμάτων γίνονται σε ανθρώπους που έχουν κάποια σχέση με αυτά ή μέσα στα κτήρια που πέθαναν(μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε σε σπίτια,φυλακές,νεκροταφεία κλπ)!Υπάρχει ένα είδος φαντασμάτων τα πόλτεργκαϊστ τα οποία δεν έχουν μορφή που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι αλλά αντίθετα κάνουν αισθητή την παρουσία τους μετακινώντας πράγματα! Μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνα! Επίσης να πούμε ότι τα φαντάσματα δεν έχουν τη μορφή που βλέπουμε στα κινούμενα σχέδια(ανθρώπους καλυμένους με σεντόνι)! Οι μορφές τους ποικίλουν!

   Η επιστήμη προσπαθεί να δώσει την δική της ερμηνεία! Πρώτα απ όλα υποστηρίζει πως ειδικά στα παλιά ακατοίκιτα σπίτια ακούγονται διάφοροι θορύβοι που οφείλονται σε:

• Συστολή και διαστολή των διαφόρων υλικών προκαλώντας τριξίματα!(ειδικά σε σπίτια που ήταν για καιρό ακατοίκιτα βάζοντας για παράδειγμα την θέρμανση σε λειτουργία προκαλείται διαστολή των σωλήνων ή αλλών υλικών έτσι που να ακούγονται διάφοροι θορύβοι)

• Άδειες σωλήνες νερού από τις οποίες περνάει ο αέρας και ακούγονται έτσι κάποια “σφυρίγματα”!

• Την ηχώ! Δηλ. ένας θόρυβος που γίνεται στη μία πλευρά του σπιτιού μπορεί να ακουστεί σε άλλο δωμάτιο αφού ο ήχος μεταφέρεται!

  Επίσης υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις για σκιές που εμφανίζονται και που ίσως τελικά να μην είναι φαντάσματα!

• Οφθαλμαπάτη! Τα γυαλιά στα παράθυρα όταν είναι παλιά έχουν ανώμαλη επιφάνεια με αποτέλεσμα όταν το φως περνά απο μέσα να δημιουργούνται μορφές με διάφορα σχήματα έτσι που πολλοί βλεποντάς τα να νομίζουν πως είναι φαντάσματα!

• Ο φωτισμός πολλές φορές δημιουργεί πάλι μορφές που μοιάζουν και με ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει συχνά σε κλειστούς χώρους όπου τα διάφορα φώτα μπλέκονται μεταξύ τους!

• Η καταχνιά και η ομίχλη τις πρώτες πρωινές ώρες μπορούν να κάνουν

διάφορα αντικείμενα να μοιάζουν με άυλες φιγούρες.



• Η συχνότητα του ήχου εκφράζει τον αριθμό των κυμμάτων που περνάνε από ένα σημείο κάθε δευτερόλεπτο! Το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να διακρίνει τις πολύ ψηλές ή χαμηλές συχνότητες! Αυτό μπορεί να γίνει η αιτία μερικοί άνθρωποι να δουν αντικείμενα που δεν υπάρχουν στα αλήθεια, ίσως γιατί επηρεάζεται εκείνη την στιγμή ο αμφιβληστροειδής χιτώνας του ματιού!



• Επίσης υπάρχει περίπτωση η οπτασία να αποτελεί μια απάτη του μυαλού! Για αυτό τα άτομα που δίνουν πληροφορίες πρέπει να είναι αξιόπιστα! Άτομα που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών ή αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες έχουν συχνά παραισθήσεις!

   Όσο αφορά τις μετακινήσεις διαφόρων πραγμάτων οι σεισμολόγοι δίνουν την δική τους ερμηνεία! Στις σεισμογενείς περιοχές μικρές αναταραχές τις οποίες ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί γίνεται μετακίνηση μικροπραγμάτων όπως κλειδιά, στυλό, κουτάλια κλπ!

Αυτές είναι κάποιες ερμηνείες οι οποίες δεν ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις! Εγώ δεν μπορώ να πω πως δεν πιστεύω σε φαντάσματα αλλά δεν πιστεύω και σε ηλίθιες ιστορίες!!! Θα σας παρουσιάσω κάποιες ιστορίες για τις οποίες οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να δώσουν εξηγήσεις!





Το εξοχικό της Κορνουάλης

Το 1974 δύο γυναίκες έφτασαν στο εξοχικό τους σπίτι, μια παλιά ξύλινη καλύβα στην Κορνουάλη της Αγγλίας που νοίκιαζαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Άδειασαν τις βαλίτσες τους και πήγαν να ξαπλώσουν. Γύρω στις 23:30 άκουσαν βήματα και γρυλίσματα απ΄έξω, που λίγα λεπτά αργότερα τα διαδέχτηκε ο ήχος από το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας του σπιτιού, αν και την είχαν κλειδώσει. Ακολόυθησαν και άλλοι θόρυβοι, όπως ο ήχος από βήματα στο καθιστικό, το θρόισμα χαρτιού και γελάκια. Τελικά, οι γυναίκες βγήκαν από την κρεβατοκάμαρα τους και βρήκαν το καθιστικό άδειο, αλλά την κουνιστή πολυθρόνα να κουνιέται μόνη της, ενώ συνέχισαν να ακούν ήχους και το γρύλισμα ενός σκύλου. Το πρωί οι γυναίκες παραπονέθηκαν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος του είπε ότι και άλλοι ένοικοι είχαν παρόμοιες εμπειρίες παλαιότερα.

Ρέινχαμ Χολ

Το 1786 μια γυναικεία μορφή με σκούρα ρόυχα εμφανίστηκε δύο φορές στο Ρέινχαμ Χολ, στο Νόρφλοκ, στην Αγγλία. Την πρώτη φορά παρουσιάστηκε μπροστά στο βασιλιά Γεώργιο Γ' και τη δεύτερη σε μια ομάδα αντρών. Προχώρησε ευθεία και πέρασε μέσα από το σώμα του ενός, ο οποίος αισθάνθηκε ένα ρίγος να τον διαπερνά. Το 1835 αυτή η φιγούρα εμφανίστηκε στο κτήριο αρκετές φορές σε διάφορους ανθρώπους και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Στη θέση των ματιών της υπήρχαν "μαύρες τρύπες". Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η γυναίκα ήταν το φάντασμα της Ντόροθυ Γουόλπολ, η οποία παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη του Ρέινχαμ Χολ και δολοφονήθηκε εκεί από αυτόν το 1711.



Τώρα τι έχετε να πείτε?πιστεύετε ή όχι σε φαντάσματα??

Ασυμβίβαστη

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Θέλουμε να στείλουμε τους χαιρετισμούς μας στους:

  • Μαρικκού που τα Λεύκαρα
  • Γιαννή που τα κάζια
  • Κωστή που τα κάζια
  • Χριστοφή της ανεράδας
  • Παπιό
  • Νυχτερίδα
  • Πράσινα άλογα
  • Άππαρο με τη βάκλα
  • Φουσιέκκα
  • Θκιό μας τον Κωλόκα
  • Αγρίους (και τις ιστορίες τους)
  • Χαζιάτο
  • Τραχανά (που απλώνεται)
  • Κουπέπια (που τυλίουνται)
  • Κουνελλάκι του Πάσχα
  • Ρούντολφ
  • Άγιο Βασίλη
  • Καλικάντζαρους
  • Αγγούρι του Ππίγκου
  • Κούσπο που το Μιτσερό
  • Γέρο το Φειδία που το Όμοδος
  • Βούτυρους συμμαθητές μας
  • Ψωνάρες συμμαθήτριες μας
  • Στη μούγια που έκαμε κώλο τζιαι έσιεσε τον κόσμο όλο!
Εσείς σε ποιούς θέλετε να στείλετε τα χαιρετίσματά σας;;;;! Απαντήστε και κερδίστε...αέρα κουπανιστο!

Πόθθεν φκαίννει το "fuck"....

Περπατάς μες το σχολείο, τζιλάς το καροτσάκι στο σούπερμαρκετ, τρώεις το παγωτό σου-πίνεις τον καφέ σου στην καφετέρια… τα αφκία σου μια λέξη ακούν πιο συχνά : “fuck”! Ε κανεί!

Αναρωτηθήκαμε πόθθεν φκαίνει τούτη η λέξη, τι ρίζες έσιει, (εν αναρωτηθήκαμε για την έννοια της…θεωρητικά ξέρουμε)… κοιτάτε τι ήβραμε!


Πριν αιώνες στην Αγγλία κάποιος δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί εκτός και αν είχε την συγκατάθεση του Βασιλιά! Αυτό συνέβαινε για να έχει ο βασιλιάς υπό έλεγχο τον πληθυσμό (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας).

Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, έπαιρναν την συγκατάθεση του Βασιλιά και έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν θα ήταν η ώρα που…...

Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F.U.C.K. δηλαδή 'Fornication Under Consent of the King' (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά)..!

Αν εγίνετουν τζιαι τωρά στην Κύπρο τούτο το πράμα θα ήταν F.U.C.O.Ch (Fornication Under Consent Of Christofias). Τζιαι η πλάκα θα ήταν κρεμασμένη έξω που τις τάξεις των σχολείων, έξω που την πόρτα όποιας δήποτε τουαλέττας (τζιαι ειδικά των κλαμπ), στα παγκάκια των σχολείων τη νύχτα, στην είσοδο κάθε πάρκου…



Παραμυθία

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Το σεμνάριο Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας Γυναικών!

Hello! Τι γίνεται;; Όλα καλά;; Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά… συννεφάκι είναι, θα περάσει (με θετική σκέψη πάντα!)!


Λοιπόοοον…! Στις 9 του μηνός επίαμε στο σεμινάριο «Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Γυναικών». Τι γιατί; Εεεεε ό,τι ξέρει το πλάσμαν εν καλόν! Πειράζει δηλαδή να ξέρουμε καμιά λαβή παραπάνω;;;!

Έπρεπε να ήσασταν τζιαμέ να μας δείτε να ‘προπονούμαστε’ ήταν να σύρετε το γέλιο της ζωής σας!

Τζιαι που λαλείταιιιιι… το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και το διοργάνωσε η On Guard, εκπαιδευτής ήταν ο κύριος Μιχάλης Κοσσυβάκης με κάτι δεκάδες χρόνια εμπειρία σε έτσι θέματα και είναι εξ Ελλάδος τζιαι είσχε πολλήν πλάκα ο άνθρωπος! Εδιήρκησε 4 ώρες τζιαι κανονικά εμπορούσαν να παν ηλικίες που 16-65 αλλά οι παραπάνω ήταν πας τα 30-40 τζιαι ήμασταν τζι’εμείς ανήλικες όπως τις μούγιες μες το γάλαν! (υπολογίστε ήμασταν 40 άτομα στο σεμινάριο).

Ήταν πάαααρα πολλά εποικοδομητικό το σεμινάριο τζιαι επεράσαμε ωραία. Αποφασίσαμε να σας γράψουμε τα θεωρητικά του μαθήματος έτσι για γενικές γνώσεις…που ξέρεις καμιά φορά! Ήταν να ήταν καλά να σας εδείχναμε τζιαι τις κινήσεις αλλά εν να εν πολλά οδυνηρό για τα αγόρια της παρέας…!

Εμάθαμε ότι natural response εν η φυσική αντίδραση του ανθρώπου, τύπου π.χ σύρνω σου την μπάλα τζιαι πιάννεις την ενώ reaction response εν αντίδραση που θέλεις εν θέλεις κάμνεις την, π.χ καθήσκεις την κάποιου μες τα κεντρικά τζιαι διπλώνεται! Επίσης εμάθαμε ότι ο άγραφος νόμος την αυτοάμυνας είναι hit and run (ruuuuuuuuuuuuuuuun!) διότι πες μάχετε ένας να σε βιάσει τζιαι κάμεις του τζιαμέ μια λαβή, η λαβή εν για να έβρεις χρόνο να φύεις τζιαι όι για να τον κάμεις άχρηστο, όι επειδή τον λυπάσαι αλλά επειδή εν να σε κάμει μαύρη που το ξύλο τζιαι κρίμας τζιαι το σεμινάριο… εκτός αν είσαι καμιά body builder ή γυναίκα-παλεστής τζιαι είσαι σίουρη ότι εν να τον ποφκάλεις για να τον εκδικηθείς.

Τζιαι πάλε σε περίπτωση βιασμού μόλις ξεφύγεις φωνάζεις «Βοήθεια Φωτιάααααα» (διότι αν πείς βοήθεια βιάζουν σε εν τζιαι εν να έρτει κανένας (τζιαι να έρτει εν για να σε βιάσει τζιαι τζινος τωρά που ήβρεν ευκαιρία), εν να κόψουν ούλλοι καντούνια… τζιαι εν φέφκεις να πάεις να χαθείς μες τις γειτονιούες τζιαι τα στενοσόκκακα, πάεις όπου υπάρχει φώς και πολιτισμός.

Ε, τζιαι εν περιττό να πούμε ότι ούλλες οι κινήσεις αυτοάμυνας έχουν ως βάση τη κλωτσιά μες τα κεντρικά ή αν δεν εν κλωτσιά εν κάτι τύπου «χούφτωμα» που ονομάζεται ‘smash the lemon’.  Έρκετουν τζιαι ένας που τους υπεύθυνους τζιαμέ τζιαι άρκεψε τζιαι εξηγούσε μας ιδιαιτέρως ίνταλος να κλωτσούμε τζιαι τι κλίση να έσιει το πόδι μας για να έβρει τον σωστό τόπο γιατί αν έβρει μόριο εν θα πονήσει μετά τζιαι εν να ‘συνεχίσει τη δουλειά του’…


Τωρά, σε περίπτωση που νομίζεις ότι κάποιος σε παρακολουθεί, κάμνεις ότι μιλάς στο τηλέφωνο τζιαι κανονίζεις συνάντηση τάχα τωρά, τάχα περιμένεις κάποιον… τζιαι γυρίζεις προς τα πίσω τάχα θωρείς αν έρκετε τζίνος ο κάποιος που περιμένεις. Σε καμία περίπτωση δεν πάεις σπίτι σου γιατί ύστερα εν να ξέρει που μηνίσκεις . επίσης πάλε πάεις όπου υπάρχει φώς και πολιτισμός για ασφάλεια. Αν δεν σου απαντά κανένας στο τηλέφωνο πιάννεις την αστυνομία τζιαι αν δεν απαντά η αστυνομία πιάννεις την πυροσβεστική τζιαι λαλείς της ότι υπάρχει φωτιά τζιαμέ που είσαι… τούτο κάμνεις το άμα είσαι τέεεεεελια σίουρη ότι κινδυνεύεις όι επειδή έσιει ένα που περπατά που πίσω σου. Ε τζιαι μήκακον αν έρτει η πυροσβεστική εν τζιαι εν να σου θυμώσει ενεν εσύ που φταίες εν η αστυνομία. Αν πάλε εν απαντά ούτε η πυροσβεστική χτυπάς ένα κουδούνι τζια εν λαλείς με τίποτε ότι εν επειδή κάποιος σε παρακολουθεί. Εσύ τζίνη την ώρα θέλεις να έρετει ένα πλάσμα μαζί σου έτσι αναγκάζεις το άμεσα να έρτει π.χ «σορρυ αλλά νομίζω εχτύπησα καταλάθος το αυτοκίνητό σας»… τζιαι πάνατα τα κλειθκιά εν έτοιμα στο σιέριν, έτσι ώστε στη χείριστη περίπτωση να μεν έσιεις την έννια των κλειθκιών.

Τζιαι σε περίπτωση που έσιεις λεφτά τζιαι πολύτιμα πράματα στην τσάντα σου εν τη βάλλεις ποττέ χιαστή γιατί έτσι τζιαι εν να σου την κλέψει τζιαι εν να σε σύρει χαμέ να κτυπήσεις. Πάντα βάλλεις την τσάντα κανονικά, προς τη μεριά του τείχου τζιαι περπατάς στο πεζοδρόμιο ουτως ώστε να θωρείς τα αυτοκίνητα που έρκουντε…

μετά είπαν μας τζιαι για τα 2 νόμιμα 'όπλα' που μπορεί να έχιε μια κοπέλα για αυτοπροστασία... το ένα εν ένα φανάρι πολλά βαρετό τζιαι με πολλά δυνατό φως που χρησιμεύει σε κτυπήματα και τύφλωμα τζιαι το άλλο ένας μικρός συναγερμός που άμμα φύει το σιηνούι που πάνω του ακούετε πολλά σπαστικά(εν καλό για τη τσάντα)!

Εεεεεεεμμμμμ….. τι αλλό;;; Α! ναι. Ο άθρωπος τζιαμέ είπεν ότι καμιά πολεμική τέχνη ένι μπόρει να σε σώσει σε έτσι στιγμή εκτός οι κινήσεις που μας έδειξε γιατί αλλιώς σου επιτίθενται στη ζωή πραγματικά τζιαι αλλιώς σε π.χ ένα αγώνα. Τζιαι μαζί μας ήταν τζιαι η αναπληρωματική playmate 2010 τζιαι εβοηθούσεν το δάσκαλο να μας δείχνει λαβές…!

Η σκληρή η Ασυμβίβαστη που εδοκιμάζαμε τις λαβές εκτύπησε που τα αλήθκια της Παραμυθίας τζιαι πονεί ακόμα («ήταν καταλάθος λαλώ σου!»)…. Τζιαι η παλαβή η Παραμυθία λυπάται να κτυπήσει όποιον της επιτεθεί… «εν κρίμαααα… εν να πονήσει!».

Αυτά! Εν να κάμουν τζιάλλα σεμινάρια… αν θέλετε λαλούμε σας πότε…!

Παραμυθία

Wavin' flag by K'naan

When I get older, I will be stronger
They’ll call me freedom, just like a Waving Flag



When I get older, I will be stronger

They’ll call me freedom, just like a Waving Flag

And then it goes back, and then it goes back

And then it goes back


Born to a throne, stronger than Rome

But Violent prone, poor people zone

But it’s my home, all I have known

Where I got grown, streets we would roam

But out of the darkness, I came the farthest

Among the hardest survival

Learn from these streets, it can be bleak

Except no defeat, surrender retreat

So we struggling, fighting to eat and

We wondering when we’ll be free

So we patiently wait, for that fateful day

It’s not far away, so for now we say



When I get older, I will be stronger

They’ll call me freedom, just like a Waving Flag

And then it goes back, and then it goes back

And then it goes back

So many wars, settling scores

Bringing us promises, leaving us poor

I heard them say, love is the way

Love is the answer, that’s what they say,

But look how they treat us, make us believers

We fight their battles, then they deceive us

Try to control us, they couldn’t hold us

Cause we just move forward like Buffalo Soldiers


But we struggling, fighting to eat

And we wondering, when we’ll be free

So we patiently wait, for that faithful day

It’s not far away, but for now we say



When I get older, I will be stronger

They’ll call me freedom, just like a Waving Flag

And then it goes back, and then it goes back

And then it goes back


When I get older, I will be stronger

They’ll call me freedom, just like a Waving Flag

And then it goes back, and then it goes back

And then it goes back
(Ohhhh Ohhhh Ohhhhh Ohhhh)

And everybody will be singing it

(Ohhhh Ohhhh Ohhhhh Ohhhh)

And you and I will be singing it

(Ohhhh Ohhhh Ohhhhh Ohhhh)

And we all will be singing it

(Ohhh Ohh Ohh Ohh)



When I get older, I will be stronger

They’ll call me freedom, just like a Waving Flag

And then it goes back, and then it goes back

And then it goes back

When I get older, I will be stronger

They’ll call me freedom, just like a Waving Flag

And then it goes back, and then it goes back

And then it goes back


When I get older, when I get older

I will be stronger, just like a Waving Flag

Just like a Waving Flag, just like a Waving flag

Flag, flag, Just like a Waving Flag.

http://www.youtube.com/watch?v=utl-uOdX12w