Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Άλυτα μυστήρια ή μήπως όχι??

Κταρχήν συγνώμη που δεν αναρτήσαμε τίποτα καινούργιο εδώ και μέρες! Δυστυχώς είχαμε πολλά να κάνουμε και επίσης ετοιμάζαμε μεγάλες έρευνες για το blog!







   Φαντάζομαι πως όλοι ακούσετε για ανεξήγητα φαινόμενα όπως φαντάσματα, εξωγήινους, βαμπίρ, λυκανθρώπους και πολλά άλλα! Ε βλέπετε έγινε της μόδας πλέον να μιλούν για τούτα τα πράματα και να κάνουν και αρκετές ταινίες που βέβαια πουλούν! Εγώ και η Παραμυθία επειδή μας αρέσει να ερευνούμε και να μαθαίνουμε ψάξαμε το θέμα! Καταλαβαίνετε όμως ότι δεν μπορούμε να σας πόυμε με σιγουριά κάποια πράγματα γιατί δεν έχουμε προσωπική εμπειρία =p! Όλες αυτές οι ιστορίες που ακούμε γοητεύουν τους ανθρώπους και προκαλούν την φαντασία! Οι περισσότεροι ίσως να ακούσαμε καμιά γιαγιά μας να μιλά για μια ιστορία για ένα στοιχειωμένο σπίτι έξω από το χωριό που μέσα έμενε μέσα μια μάγισσα!! Ε αυτά δεν τα πολυπιστεύουμε! Κι όμως δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι! Σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

     Όσο αφορά τα φαντάσματα ακόμα και η θρησκεία μας δέχεται πως υπάρχουν αφού ουσιαστικά είναι ψυχές ανθρώπων οι οποίοι λένε ότι είχαν βίαιο θάνατο και προσπαθούν να εποικινωνίσουν με τους ζωντανούς για να αποδείξουν την παρουσία τους αφού δεν δέχονται τον θανατό τους! Οι περισσότερες εμφανίσεις φαντασμάτων γίνονται σε ανθρώπους που έχουν κάποια σχέση με αυτά ή μέσα στα κτήρια που πέθαναν(μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε σε σπίτια,φυλακές,νεκροταφεία κλπ)!Υπάρχει ένα είδος φαντασμάτων τα πόλτεργκαϊστ τα οποία δεν έχουν μορφή που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι αλλά αντίθετα κάνουν αισθητή την παρουσία τους μετακινώντας πράγματα! Μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνα! Επίσης να πούμε ότι τα φαντάσματα δεν έχουν τη μορφή που βλέπουμε στα κινούμενα σχέδια(ανθρώπους καλυμένους με σεντόνι)! Οι μορφές τους ποικίλουν!

   Η επιστήμη προσπαθεί να δώσει την δική της ερμηνεία! Πρώτα απ όλα υποστηρίζει πως ειδικά στα παλιά ακατοίκιτα σπίτια ακούγονται διάφοροι θορύβοι που οφείλονται σε:

• Συστολή και διαστολή των διαφόρων υλικών προκαλώντας τριξίματα!(ειδικά σε σπίτια που ήταν για καιρό ακατοίκιτα βάζοντας για παράδειγμα την θέρμανση σε λειτουργία προκαλείται διαστολή των σωλήνων ή αλλών υλικών έτσι που να ακούγονται διάφοροι θορύβοι)

• Άδειες σωλήνες νερού από τις οποίες περνάει ο αέρας και ακούγονται έτσι κάποια “σφυρίγματα”!

• Την ηχώ! Δηλ. ένας θόρυβος που γίνεται στη μία πλευρά του σπιτιού μπορεί να ακουστεί σε άλλο δωμάτιο αφού ο ήχος μεταφέρεται!

  Επίσης υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις για σκιές που εμφανίζονται και που ίσως τελικά να μην είναι φαντάσματα!

• Οφθαλμαπάτη! Τα γυαλιά στα παράθυρα όταν είναι παλιά έχουν ανώμαλη επιφάνεια με αποτέλεσμα όταν το φως περνά απο μέσα να δημιουργούνται μορφές με διάφορα σχήματα έτσι που πολλοί βλεποντάς τα να νομίζουν πως είναι φαντάσματα!

• Ο φωτισμός πολλές φορές δημιουργεί πάλι μορφές που μοιάζουν και με ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει συχνά σε κλειστούς χώρους όπου τα διάφορα φώτα μπλέκονται μεταξύ τους!

• Η καταχνιά και η ομίχλη τις πρώτες πρωινές ώρες μπορούν να κάνουν

διάφορα αντικείμενα να μοιάζουν με άυλες φιγούρες.



• Η συχνότητα του ήχου εκφράζει τον αριθμό των κυμμάτων που περνάνε από ένα σημείο κάθε δευτερόλεπτο! Το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να διακρίνει τις πολύ ψηλές ή χαμηλές συχνότητες! Αυτό μπορεί να γίνει η αιτία μερικοί άνθρωποι να δουν αντικείμενα που δεν υπάρχουν στα αλήθεια, ίσως γιατί επηρεάζεται εκείνη την στιγμή ο αμφιβληστροειδής χιτώνας του ματιού!



• Επίσης υπάρχει περίπτωση η οπτασία να αποτελεί μια απάτη του μυαλού! Για αυτό τα άτομα που δίνουν πληροφορίες πρέπει να είναι αξιόπιστα! Άτομα που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών ή αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες έχουν συχνά παραισθήσεις!

   Όσο αφορά τις μετακινήσεις διαφόρων πραγμάτων οι σεισμολόγοι δίνουν την δική τους ερμηνεία! Στις σεισμογενείς περιοχές μικρές αναταραχές τις οποίες ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί γίνεται μετακίνηση μικροπραγμάτων όπως κλειδιά, στυλό, κουτάλια κλπ!

Αυτές είναι κάποιες ερμηνείες οι οποίες δεν ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις! Εγώ δεν μπορώ να πω πως δεν πιστεύω σε φαντάσματα αλλά δεν πιστεύω και σε ηλίθιες ιστορίες!!! Θα σας παρουσιάσω κάποιες ιστορίες για τις οποίες οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να δώσουν εξηγήσεις!





Το εξοχικό της Κορνουάλης

Το 1974 δύο γυναίκες έφτασαν στο εξοχικό τους σπίτι, μια παλιά ξύλινη καλύβα στην Κορνουάλη της Αγγλίας που νοίκιαζαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Άδειασαν τις βαλίτσες τους και πήγαν να ξαπλώσουν. Γύρω στις 23:30 άκουσαν βήματα και γρυλίσματα απ΄έξω, που λίγα λεπτά αργότερα τα διαδέχτηκε ο ήχος από το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας του σπιτιού, αν και την είχαν κλειδώσει. Ακολόυθησαν και άλλοι θόρυβοι, όπως ο ήχος από βήματα στο καθιστικό, το θρόισμα χαρτιού και γελάκια. Τελικά, οι γυναίκες βγήκαν από την κρεβατοκάμαρα τους και βρήκαν το καθιστικό άδειο, αλλά την κουνιστή πολυθρόνα να κουνιέται μόνη της, ενώ συνέχισαν να ακούν ήχους και το γρύλισμα ενός σκύλου. Το πρωί οι γυναίκες παραπονέθηκαν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος του είπε ότι και άλλοι ένοικοι είχαν παρόμοιες εμπειρίες παλαιότερα.

Ρέινχαμ Χολ

Το 1786 μια γυναικεία μορφή με σκούρα ρόυχα εμφανίστηκε δύο φορές στο Ρέινχαμ Χολ, στο Νόρφλοκ, στην Αγγλία. Την πρώτη φορά παρουσιάστηκε μπροστά στο βασιλιά Γεώργιο Γ' και τη δεύτερη σε μια ομάδα αντρών. Προχώρησε ευθεία και πέρασε μέσα από το σώμα του ενός, ο οποίος αισθάνθηκε ένα ρίγος να τον διαπερνά. Το 1835 αυτή η φιγούρα εμφανίστηκε στο κτήριο αρκετές φορές σε διάφορους ανθρώπους και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Στη θέση των ματιών της υπήρχαν "μαύρες τρύπες". Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η γυναίκα ήταν το φάντασμα της Ντόροθυ Γουόλπολ, η οποία παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη του Ρέινχαμ Χολ και δολοφονήθηκε εκεί από αυτόν το 1711.



Τώρα τι έχετε να πείτε?πιστεύετε ή όχι σε φαντάσματα??

Ασυμβίβαστη

5 σχόλια:

  1. ego pistefko polla se sxizofrenia optasies, ofthalmapates, katathli4i, foo, mona3ia. An tus echakkaran ullus j exun ta 400 tote enna to piste4o an oi tote en gia na pulun media j na fkallun theamatikotita-->riallia!
    btw eginike j sti kipro kati tethkio palia mish ekatevike diskos p to diastima j ekatse kap..ipe m h mama m..polla orea anartisi pantos..enna ta lalo tis ani4ias m tis michias aman me nevriasi;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. en na tis ta lalis g na tin odigisis se sxizofrenia, optasies, ofthalmapates,katathlipsi, foo j mona3ia?????! 8elis na tn kamis pelli???? (opos tn asimvivasti p to anartise???)... pantos i ali8ia na legete en polla egoistiko na pistefkume oti se oloooooookliro simpan imaste o monos planitis p katikite... j siura iparxun vasanismenes psixes p nekatonunte mes ts zontanus mt tn 8anato... (my opinion re pe8kia)... alla tta en mes tn zoi mas... oute p ta katalavume...etsi pistefko...
    Παραμυθία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. akuis tn ti lali???en j koliti m!!!estolise me me oulla ta kaka!eleos re parami8ia!avrio p en na vre8ume sazose!bt re dr.shick 3r tn istoria p lalis vsk enen mia alla en polles!en na kamw ereuna j g ta ufo j na s pw leptomeries!!pantws tuto me tn 3aderfi s en na piasi, piani j me mena me tn arfi m(kapote gt eshi fores p oti j na ts lalw grafi me!!!)

    Ασυμβίβαστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ahhahah!siura pianni!apoti ektlv h paramithia prin ppesi ti nixta kitazi kato p to krevati, afinni to fos aftumeno, klii kala tes parathiroportes;p h asimvivasti p tin alli ekame tin me to laoma tin arfi tis!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. egooooooooooo????????? oxi! oxi! ma gt to lalis tto???! ego en fooume tpt j kanena! ime gennea.... (tr p to lalis e3iasa na do an en klista ta para8ira t saloniou....) :-S
    oso g tn asimvivasti en kamni mono tn arfi tis me to laloma kamni j tn dki m j travo ego mt!
    Παραμυθία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

η δική σας γνώμη! free the word!