Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

κατίσχη μου!!! (pinkpeace.me.com!)

  • Άλλαξα λλίο το design του blog μας τζιαι κατίσχη μου που την Ασυμβίβαστη!
  • Ε είπα να βάλω λλίο χρώμα ρε παιδί μου, λλίο ροζούι, να ομορφίσει ο τόπος.
  •  Να το κάμω τζιαι λλίο πιό ευανάγνωστο...! Οξά εν έγινε;;;
  • Εεεεεε έν ιξέρω εμένα πάντως αρέσκει μου!
  • Ασυμβίβαστη μουουουουουουου.... πιέ τα χάππια σου πρίν να μπείς να μεν σε πιάσει αλλεργία που το ροζ! (εν τζιαι έβαλα πολλύ! Αν ήταν μόνο δικό μου, ήταν να ήταν ούλλο ροζ τζιαι εν θα εξεχωρίζαν τα γράμματα που το φόντο, ήταν να βάλω τζιαι καρδούλλες τζιαι glitters αν εμπορούσα!!!)
  • Η εικόνα εν αφιερωμένη από μένα σ'εσένα με πολλή αγάπη!









Μμμμμα γιατί εσοκαρίστηκες;;;;;;





by Παραμυθία!

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΘΑΡΣΙΣ-ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ

Ένα πολύ αγαπημένο μας ποιήμα, αυτού του μεγάλου ποιητή...το μήνυμα διαχρονικό... τα συμπεράσματα δικά σας...


Βέβαια. Έπρεπε να σκύψω μπροστά στον ενα και, χαίδεύοντας ηδονικά το μαύρο σεβιότ - παφ, παφ, παφ, παφ -, «έχετε λίγη σκόνη» να είπω «κύριε Aλφα».



Ύστερα έπρεπε να περιμένω στη γωνιά, κι όταν αντίκριζα την κοιλιά του άλλου, αφού θα 'χα επί τόσα χρόνια παρακολουθήσει τα αισθήματα και το σφυγμό της, να σκύψω άλλη μια φορά και να ψιθυρίσω εμπιστευτικά: «Ωχ, αυτός ο Αλφα, κύριε Βήτα...»



Έπρεπε πίσω από τα γυαλιά του Γάμμα, να καραδοκώ την ιλαρή ματιά του. Αν μου την εχάριζε, να ξεδιπλωσω το καλύτερο χαμόγελό μου και να τη δεχθώ όπως σε μανδύα ιππότου ένα βασιλικό βρέφος. Αν όμως αργούσε, να σκύψω για τρίτη φορά γεμάτος συντριβή και ν' αρθρώσω: «Δούλος σας, κύριε μου».


Αλλα πρώτα πρώτα έπρεπε να μείνω στη σπείρα του Δέλτα. Εκεί η ληστεία γινόταν υπό λαμπρούς, διεθνείς οιωνούς, μέσα σε πολυτελή γραφεία. Στην αρχή δεν θα υπήρχα. Κρυμμένος πίσω από τον κοντόπαχο τμηματάρχη μου, θα οσφραινόμουν. Θα είχα τρόπους λεπτούς, αέρινους. Θα εμάθαινα τη συνθηματική τους γλώσσα. Η ψαύσις του αριστερού μέρους της χωρίστρας θα εσήμαινε: «πεντακόσιες χιλιάδες». Ένα επίμονο τίναγμα της στάχτης του πούρου θα έλεγε: «σύμφωνος». Θα εκέρδιζα την εμπιστοσύνη όλων. Και, μια μέρα, ακουμπώντας στο κρύσταλλο του τραπεζιού μου, θα έγραφα εγώ την απάντηση: «Ο αυτόνομος οργανισμός μας, κύριε Εισαγγελεύ...»


Έπρεπε να σκύψω, να σκύψω, να σκύψω. Τόσο που η μύτη μου να ενωθεί με τη φτέρνα μου. Έτσι βολικά κουλουριασμένος, να κυλώ και να φθάσω.


Κανάγιες!


Το ψωμί της εξορίας με τρέφει. Κουρούνες χτυπούν τα τζάμια της κάμαρας μου. Και σε βασανισμένα στήθη χωρικών βλέπω να δυναμώνει η πνοή που θα σας σαρώσει.


Σήμερα επήρα τα κλειδιά κι ανέβηκα στο ενετικό φρούριο. Επέρασα τρεις πόρτες, τρια πανύψηλα, κιτρινωπά τείχη, με ριγμένες επάλξεις. Όταν βρέθηκα μέσα στον εσωτερικό, τρίτο κύκλο, έχασα τα ίχνη σας. Κοιτάζοντας από τις πολεμίστριες, χαμηλά, τη θάλασσα, την πεδιάδα, τα βουνά, ένιωθα τον εαυτό μου ασφαλή. Εμπήκα σ' ερειπωμένους στρατώνες, σε κρύπτες όπου είχαν φυτρώσει συκιές και ροδιές. Εφώναζα στην ερημία. Επερπάτησα ολόκληρες ώρες σπάζοντας μεγάλα, ξερά χόρτα. Αγκάθια κι αέρας δυνατός κολλούσαν στα ρούχα μου. Με ήβρε η νύχτα...

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Έπιαμμε η πελλάρα! Ενευρίασα! Ποιός μου είπε να πάω σχολείο τζιαι πάω;;;

Αγαπητοί μας αναγνώστες,
 Ήθελα να ξέρω ποιός ανάμεσα σε όλους της ιστορίας της ανθρωπότητας είχε τη φαεινή ιδέα να ντροπιάσει έτσι τζιαι να αχρηστέψει έτσι το θεσμό του σχολείου.

Εγώ μια ζωή ξέρω ότι το σχολείο εν ένας τόπος που πάεις μαζί με άλλους της ηλικίας σου τζιαι μαθαίνουν σου ειδήμονες γενικές γνώσεις ο καθ'ένας για τον τομέα του. Κυριότερος λόγος που πάεις τζιαμέ είναι να αποκτήσεις γνώσεις. Ε μα ξέρω το αλλά εν τζιαι θωρώ το!

Οι καθηγητές οι παραπάνω εν ό,τι δήποτε άλλο εκτος που ειδήμονες.

Ρωτάς τον θρησκευτικό ας πούμε γιατί εν γίνεται να προσκυνάς άμμα είσαι με περίοδο τζιαι ένι ξέρει να σου πεί μιαν απάντηση της προκοπής τζιαι λαλεί σου "εεεε θεωρείστε λερωμένες!", ένα λεπτό ρε κουμπάρε! just a minute! "γιατί θεωρούμε λερωμένη; Εγώ το επροκάλεσα; Εγώ φταίω; Πέ μου τουλάχιστον πως επροέκηψεν η συγκεκριμμένη ιδέα! Θέλεις να μου μάθεις τη Γ΄οικουμενική σύνοδο τζιαι εν θέλεις να μου μάθεις να ξέρω γιατί απαγορεύτε να κάμνω κάτι; Ε κουμπάρε μα περιπαίζεις με;". Όι πάντως με τους θρησκευτικούς έχω τα πολλά, ένι ξέρουν ρε παιδί μου να απαντούν, εν τζιαι εν ιστορία που κάμνουμε τα γέριμα, εν θρησκευτικά! Εν του εζήτησα να μου πεί πόθθεν ήρτε ο Θεός, ζητώ τους τόσα χρόνια να μου πουν γιατί υπάρχει η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου που λαλεί ότι ούλλα τα ζώα επροήλθαν με τα εκατομμύρια των χρόνων που μικροοργανισμούς τζιαι γιατί η Βίβλος λαλεί μου για τον Αδαμ τζιαι την Εύα που εν εμπορούσαν να συγκρατηθούν να μεν φαν ένα μήλο!

Ρωτάς την βιολόγο "πώς ξέρουν τα σπερματοζωάρια που εν να παν να έβρουν το ωάριο;" τζιαι λαλεί σου "αυτά ξέρουν τον τρόπο μην φοβάσαι!". "Κοπέλλα μου εν τζιαι φοούμε! Απλά ρωτώ που καθαρή περιέργεια τζιαι όρεξη να μάθω! Λαλείς να ανησυχώ για έτσι πράμα που τα τωρά; Τόσους αιώνες ούλλα τα σπερματοζωάρια βρίσκουν τα ωάρια εν δυνατών να χαθούν στη δική μου περίπτωση τζιαι να μεν ηξέρουν που να πάν; Εγώ τζίνο που ρωτώ εν το ΠΩΣ που να μείνει μαύρο!"

Ρωτάς τη φιλόλογο "κυρία η λέξη αισθήσεις πάει για την ακοή, την όραση, την αφή, τη γεύση τζιαι την όσφρηση, έτσι λαλούμε "αισθάνομαι". Έχουμε όμως τζιαι τα συναισθήματα που εν έχουν σχέση με τα πέντε πάνω, εν καθαρά ψυχολογικά, εν γίνεται να πουμε "συναισθάνομαι;" αφου ένεν το ίδιο πράμα, πάλε όμως λαλούμε αισθάνομαι. Ένεν λάθος;" τζιαι μεινίσκει όπως τη χαντή τζιαι θωρεί σε τζιαι λαλεί σου εν εξανάκουσα έτσι πράμα! Ε αμαν ένι ξερει η φιλόλογος εγώ ποιόν να ρωτήσω;΄

Τωρά το άλλον! Οι βαθμοί! Μπαίνουν πρώτη μέρα μες την τάξη. Τζιαι αντί να ρωτήσουν "πέτε μου ποιός τρόπος εν ο καλλύττερος για τον καθένα σας για να μαθαίνει εύκολα και γρήγορα το μάθημα χωρίς να βαρκέται;" ρωτούν "με τι βαθμό θα ήταν ευχαριστημένος ο καθένας σας;;". Μα ένα λεπτό! ένα λεπτό τζιαι έτσι φάσεις πιάννει με το αναρχικό μου! "Εγώ θέλω 27! Βάρμου αν σου πάει!". Τι λαλείς κόρη μου;;;; Προοθείς και προτρίνεις τους μαθητές σου να γίνουν βαθμοθήρες;;; Πάμε καλά;;
Μα δαμέ εχάσαμε το νόημα του σχολείου! Σόρρυ που σου χαλώ τη χριστιανική σου γενναιοδωρία αλλά πρέπει να κάμνεις τους μαθητές σου να εν ευχαριστημένοι μόνο με το 20, που δύσκολα βάλλεις, γιατί έτσι εν να το κερδίσουν με την αξξία τους τζιαι να εν η απόδειξη ότι εμάθαν! Τούτος εν ο σκόπός των βαθμών κορού! Εν η απόδηξη των γνώσεων σου! Οί το κίνητρο που έχουν οι γονείς σου για να μεν σου βάλλουν τιμωρία τζιαι να σε αφήνουν να έσιεις φίλο τζιαι θέλεις πολύ χριστιανικά να μας βοηθήσεις!

Τζιαι τωρά το μεγαλύτερο ανέκδοτο! Βάλλουν σε πρώτη λυκείου να θκιαλέξεις μαθήματα για τη δευτέρα τάξη. Διούν σου ένα κατάλογο με πολλές επιλογές και ικανοποιεί τις απαιτήσεις για όλα τα γούστα τζιαι λαλούν σου "θκιάλεξε 4 που τζίνα, 2 που τα άλλα, 3 πουτούτα...κάμε ό,τι συνδυασμό θέλεις!'. Ε σιερεσαι τζι εσύ, θκιαλέεις ίνταμπου σου αρέσκει, κάμνεις το συνδυασμό των ονείρων σου με ιστορία τζιαι φυσική μαζί, θκιαλέεις τζια αστρονομία για ενδιαφέροντος, θκιαλέεις τζιαι 2 γλώσσες εκτός που γαλλικά τζιαι αγγλικά γιατί νιώθεις ότι εν έχεις την ανάγκη τους που το σχολείο τζιαι διάς του τη λίστα! έρκουνται μετά που μια εβδομάδα τζιαι λαλούν σου "ξέρεις... εεεε εν γίνεται μάθημα αστρονομίας στα σχολεία...τζιαι εν γίνεται φυσική χωρίς μαθηματικά τζιαι αντί μαθηματικά ιστορία... εν γίνεται να κάμνεις φυσική τζιαι να έχεις ενδιαφέροντος γιατί εν μας βολέυκει.... τζιαι εν θα μπόρεις με έτσι συνδυασμό να μπεις πανεπιστήμιο" Σκάσε, ΣΚΆΣΕ ΜΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ! Γιατί κούκλα μου καλή έβαλες την αστρονομία πας τη λίστα αφου εν γίνεται στα σχολεία; Γιατί κούκλα μου εν γίνεται φυσική χωρίς μαθηματικά; ποιός το λαλέι; η φυσική μέσα έχει μαθηματικα, τα μαθηματικά εν έχουν φυσική, ήθελα να αξιοποιήσω την ευκαιρία μου να κάμω τζιαι κάτι άλλο τζιαι ήθελα ιστορί με τη φυσική γιατί που τούτα αποτελείτε η κοσμολογία που θέλω να σπουδάσω, που ξερεις δηλαδή ότι εν θέλω να σπουδάσω φυσική ιστορία; αν δεν ηξέρεις τι ένι έμπα νετ να δείς, δε τζιαι κανένα ντισκάβερι! τζιαι γιατί κούκλα μου εν γίνεται να κάμνω ενδιαφέροντος μαθήματα τζιαι πρέπει να με πατώσεις στα ενισχυμένα επειδή εν σε βολεύκει να κάμεις το πρόγραμμα;;; ποιά είσαι εσύ που εν να μου στερήσεις τις γνώσεις μου για να γλιτώσεις θκιό ώρες δουλειά τζια να μιλάς με τη καθαρίστρια τζια να τρώτε παξιμάθκια μαζί;;; τζιαι ποιός σου είπε ότι θέλω να σουδάσω Κύπρο ή Ελλάδα τζιαι θέλεις να μου κάμεις συνδυασμό που να βολεύκει τα συγκεκριμμένα πανεπιστήμια;;;
Με λλία λόγια περιπείζεται μας. Που τη μια βάλλετε μας να θκιλέξουμε ότι θέλουμε που την άλλη βάλλεται μας εσείς ότι θέλετε! Και σας κάμω ρεζίλι δημοσίως και λέω ότι που τα 6 μαθήματα που εδικαιούμουν να θκιαλέξω κύριοι, μόνο τα 2 εν τζίνα που θέλω! τα άλλα εμπήξετε μου τα!!!

Αυτό είναι το Δημόσιο σχολείο στη Κύπρο!

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

10 πράγματα που αγαπά η Παραμυθία (η Ασυμβίβαστη εν να γράψει τα δικά της που εν να μπορεί!)

Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο και  Μισιαρό που μας εκάλεσε να γράψουμε 10 πράματα που αγαπούμε!


Αρχικά να πώ ότι εν θα συμπεριλάβω πρόσωπα γιατί μετά εν να το καταντίσω περιπαίξιμο, γιατί μετά την αρφούα μου (που την λατρεύω, πιο πολλά που ούλλους τζιαι που τον εαυτό μου), ούλλοι οι άλλοι εν πας το ίδιο επίπεδο (ένεν χαμηλό επίπεδο απλά πραγματικά εν μπόρω να ξεχωρίσω). Και επίσης υπάρχουν πολλά άτομα στη ζωή μου που αγαπώ με διάφορους τρόπους...

1. Αγαπώ πολλά την αγάπη, όλα τα είδη αγάπης, εν το ναρκωτικό μου, η μανία μου η μεγάλη, η ζωή μου, το είναι μου, τα κύτταρα μου, οι πυρήνες των κυττάρων μου τζιαι τα κυτταροπλάσματά τους (έκαμα 2ωρο επιστήμη περιβάλλοντος σήμερα τζιαι επηρεάστικα!)! Ένι μπόρω να ζήσω χωρίς αγάπη. Τζιαι μόνο ένα ίχνος οποιουδήποτε είδους αγάπης που κάποιον δια μου λόγο να ζώ.

2.Αγαπώ πολλά το άπειρο. Αφήνει με να ξέρω ότι είμαι ελεύθερη να πετάσω, να ξαλαφρώσω τζιαι ν'ανεβώ ψηλά χωρίς όρια, χωρίς εμπόδια, χωρίς να τελειώσω κάπου...απλά να ξέρω ότι είμαι απέραντα ελεύθερη.

3.Αγαπώ πολλά την έμβια ύλη. Αγαπώ να γνωρίζω νέους ανθρώπους, να τους μαθαίνω. Αγαπώ κάθε έντομο, κάθε σπονδυλωτό και ασπόνδυλο ζώο, αγαπώ τα ψάρια, αγαπώ τζιαι τα φυτά, κάθε χορτούι που υπάρχει στο σύμπαν!

4.Αγαπώ να βρίσκω άτομα διαφορετικά που εμένα, αντίθετα τζιαι να μιλούμε τζιαι να καταλαμβαινούμαστε σαν να τζιαι σκεφτούμαστε το ίδιο πράμα. Το ίδιο συμβαίνει τζιαι με τους πιο μεγάλους τζιαι τους πιο μικρούς μου...αρέσκει μου να ακούω πράματα που εζήσαν τζιαι εν τα έζησα ή εν αθθυμούμε ότι τα έζησα.

5.Αγαπώ πολλά να μαθαίνω, τα πάντα (εκτός που αθλητικά, κουτσομπολιά τζιαι γενικές γνώσεις τέχνης-λογοτεχνίας). Αρέσκει μου πολλά να μαθαίνω για ότιδήποτε....θέλω να κατακτήσω πνευματικά κάθε δείγμα γνώσης. Δως μου τη γνώση ούλλου του κόσμου τζιαι μετά αφήννω σε να με σκοτώσεις όπως θέλεις!

6.Αγαπώ να κάμνω όνειρα. Αγαπώ να κάμνω τα πιό πελλά όνειρα. Να κάμνω τους πιό παράδοξους συνδυασμούς ονείρων π.χ "εν να μεγαλώσω, να δουλέφκω στη NASA, να είμαι βασικό στέλεγχος, να πιέννω με ροζ ταγιεράκια τζιαι ροζ γόβες, να είμαι ακόμα όμορφη τζιαι να έχω πάλε το δικό μου στιλ, να έχω τζιαι σχολή καλών τεχνών, να τα έχω με ένα πολυτάλαντο, πανέξυπνο επαναστάτη-ακτιβιστή που να τον θωρώ κάθε 3-4 μήνες τζιαι που εν να έρκετε στο φούξια διαστημικό μου σπίτι να χορέυκουμε αργεντίνικο τανγκό, να πιάννω τα 10 υιοθετημένα μωρά μου που διάφορες τριτοκοσμικές χώρες κάθε απόγευμα τζιαι να τα γυρίζω που τα καταστήματα ώς τα μουσεία τζιαι τα ορφανοτροφεία για να κάμνουμε παρέα τζιαι σε άλλα μωρά, να είμαι χρήσιμη σε ούλλους τους ανθρώπους τζιαι πάντα να έχω κάτι να δώσω, να με καλούν σε εκπομπές του BBC να μιλώ για διάφορα θέματα τζιαι για τα βιβλία που έγραψα για θέματα κοσμολογίας, ψυχολογίας τζιαι ιστορίας..." ΑΓΑΠΩ ΝΑ ΚΑΜΝΩ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΜΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

7.Αγαπώ τη σοκολάτα....την ακριβή σοκολάτα! μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ! ζεστή σοκολάτα, μαύρη σοκολάτα, σοκολάτα με λικέρ, σοκολάτα με κούννες σοκολάτα λιωμένη σε γλυκά, σοκολάτα με φράουλες σοκολάτα σοκολάτα σοκολάτα......θέλω σοκολάτα τωράααα!

8.Αγαπώ τα μωρά-παιδάκια. Αναζωογονούν με, θυμίζουν μου την αθωότητα που είχα πρίν πάω σχολείο, θυμίζουν μου την άνεση που έκαμνα κάποιες ερωτήσεις, που ήθελα πολλά να μάθω τζιαι εν εφοούμουν να ρωτήσω, θυμίζουν μου τη ξεγνοιασιά, την αρχή της ζωής. Αρέσκει μου το γελούι τους, εν πάντα αληθινό τζιαι ούλλον απόλαυση. Αρέσκει μου που σήρνουν βαρέλλες επειδή ακόμα εν εμάθαν να μιλούν...!

9.Αγαπώ το θέατρο και το χορό. Ταξιδεύουν σε σε άλλες εποχές, γίνεσαι άλλος άνθρωπος, έχεις με τους συμπρωταγωνιστές σου τζιαι τζίνουσ που χορεύκουν μαζί σου μια διαφορετική σχέση, σε άλλη διάσταση...

10.Αγαπώ τα blogs! Επειδή εν συνώνυμα με την ελευθερία της έκφρασης, με τα συναισθήματα,με την ειλικρίνεια χωρις αντροπή τζιαι φόβο, με τις γνωριμίες, με την ένδειξη ότι υπάρχει ζωή σε τούτον τον πλανήτη εκτός που τον Χουάν που θέλει την Μαριτσούι, εκτός που τις διαφημίσεις με τα προιόντα που κοστίζουν 2.99, εκτός που το αν το χειμώνα θα φορεθεί το μαύρο ή το κατάμαυρο, εκτός που το photoshop τζιαι τα αγαλματένια σώματα, εκτός που τη σιωπή μου μπροστά σε άλλους....!


Τωρά είσαστε σίουροι ότι μόνο δέκα θέλετε;;;;; Μα εγώ θέλω να πω τζιάλλα! Ούφφου!!!!! Νευριάζουν με τα όρια!