Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Όταν η δημιουργικότητα παίρνει τον λάθος δρόμο η Ασυμβίβαστη την ακολουθεί με τις συνταγές της!


Υλικά:
  • 1 φλ. παραφινέλαιο
  • 1 πυραμίδα σοκολατάκια ''Καλλιόπη'' με εμβαδόν {(β*υ)/2} 30τ.χλμ
  • 3 κ.π (κουταλιές παγωτού) μπύρα ''katouro''
  • Μπαλόνια (ανάλογα με το πόσα άτομα είστε μετρήστε ''... μπαλόνια στον αέρα μάνα πατέρα βγες'' για οικονομία, λόγω της κρίσης).
  • Κάκτους 5 ημερών διατηρημένους σε βάζο (15 χλμ=100 μ.)
  • 1 παντόφλα ρίγανη
  • 1 κομμάτι χαρτί υγείας στο μέγεθος που ταιριάζει στο καθένα, του χορηγού μας ''Shese na peksume pila''.

Συνταγή:
  • Τσιγαρίζουμε τα σοκολατάκια με παραφινέλαιο όσπου να ροδοκοκκινήσουν.
  • Ταυτόχρονα, βραζουμε στην κατσαρόλλα μας τη σάλτσα από μπαλόνια και μπύρα.
  • Συνδέουμε το γκάζι με το αυτοκίνητο βόθρου που βρίσκεται έξω από το σπίτι μας.
  • Χρησιμοποιούμε το αρωματισμένο νερό από τους κάκτους που βρίσκουμε στα βάζα μας, για να σβήσουμε τα ροδοκοκκινησμένα μας σοκολατάκια.
  • Αφού δούμε ότι τα μπαλόνια μας έχουν βράσει καλά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  • Τα σκεπάζουμε με μία χνουδωτή κουβέρτα για να τα κρατήσει ζεστά.
  • Αφού όλο το σπίτι μυρίσει βόθρους αντί για γκάζι, μπορούμε να ξεσκεπάσουμε όλες τις κατσαρόλλες για να πάρουν μυρωδιά και αρχίζουμε να σερβίρουμε.
 Σερβίρισμα:
  • Βάζουμε τα κυβάκια στο κέντρου του πιάτου.
  • Γύρω από τα κυβάκια μπαλονιών τοποθετούμε συγιρισμένα τα ροδοκοκκινησμένα σοκολατάκια μας.
  • Χύνουμε τη σάλτσα μπύρας.
  • Γαρνίρουμε με λίγη ρίγανη.
  • Τέλος, στολίζουμε με ένα φύλλο χαρτιού υγείας(σ.σ κωλόχαρτο)

Tip: Για τους πικάντικους τύπους: μπορείτε να προσθέσετε ρινίσματα σιδέρου μαλλιών στα μπαλόνια σας!!!


Υ.Γ Από Παραμυθία: DO NOT DO IT AT HOME (OR ENYWHERE ELSE)!!!! ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΙΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!!!



Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

«ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ!»


Παρακολουθώντας  τηλεόραση χτες ένιωσα την ανάγκη να γράψω κάτι για τους «αγανακτισμένους» . Δεν ξέρω κατά πόσο εσείς νιώθετε πως αυτές οι ειρηνικές διαδηλώσεις θα βοηθήσουν σε κάτι ,εγώ  όμως είμαι απόλυτα σίγουρη πως η κατάσταση δεν αλλάζει όταν ο άλλος βρίσκεται απλώς στο καναπέ του.

Νιώθω παράξενα που βλέπω την Ελλάδα σε τέτοια κατάσταση. Είμαι απογοητευμένη γιατί οι Έλληνες πολιτικοί φάνηκαν ανάξιοι των προγόνων μας και  ενώ έβλεπαν πως καταστρέφεται η οικονομία με μαθηματική ακρίβεια συνέχισαν να «τρώνε» ότι απέμεινε. Τώρα στην Ελλάδα θεωρώ πως δεν υπάρχουν κόμματα, υπάρχει ο απλός λαός που ζητά επιτέλους δικαίωση και τιμωρία όλων αυτών.

Ο κόσμος ξύπνησε!! Κυβέρνηση δεν είναι ο Παπανδρέου αλλά οι «δυνατοί» της Ευρώπης. Ο Έλληνας δεν πρέπει να δεχτεί άλλοι να ορίζουν το μέλλον του! Να παλέψουμε σήμερα για ένα καλύτερο αύριο απ αυτό που μας  έδωσαν οι γονείς μας… και όταν μας ρωτήσει το παιδί μας κάποτε,

«ΚΑΙ ΕΣΥ; ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΤΕ;!» να μπορούμε να απαντήσουμε με περηφάνια πως προσπαθήσαμε και κάναμε ένα καλύτερο κόσμο. Είναι η σειρά μας να γράψουμε ιστορία!




 Ασυμβίβαστη

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η Mattel καταστρέφει τα δάση της Ινδονησίας για τις συσκευασίες της Barbie

Οι ακτιβιστές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Greenpeace, όπως πάντα, με έξυπνο τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων  με τα θέματα που βρίσκουν για να προβάλουν το κάθε πρόβλημα, κρεμάζουν αφίσα με το θέμα που αποφάσισαν να εκφράσουν το συγκεκριμένο παράπονό τους, στο κτήριο της Mattel.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την GREENPEACE η καταστροφή αυτών των τροπικών δασών και τυρφώνων, κάνουν την Ινδονησία την τρίτη μεγαλύτερη πηγή εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.


Στείλτε e-mail στην Mattel για να σταματήσει να καταστρέφει τα δάση για τις συσκευασίες των προϊόντων της. Η πιο κάτω ιστοσελίδα προσφέρει έτοιμο e-mail για εξοικονόμηση χρόνου. Απλά πατάτε το κουμπί για αποστολή!!!


http://act.greenpeace.org.uk/ea-action/action?ea.client.id=18&ea.campaign.id=10794&ea.tracking.id=3K019&utm_source=20110607ebulletingirlfriendlaunch&utm_medium=email&utm_term=girlfriend&utm_campaign=forests




Όπως και η βιομηχανία φοινικέλαιου, η επιχείρηση χαρτιού αποτελεί μείζονα απειλή για τα δάση της Ινδονησίας που είναι πλούσια σε άγρια ​​πανίδα και ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του κλίματος μας. Τροπικά δάση κατεδαφίζονται και μετατρέπονται σε προϊόντα χαρτιού, ενώ το άδειο κατασπαραγμένο έδαφος που απομένει μετατρέπεται σε χώρο για άλλες φυτείες.


Η έρευνες της Greenpeace έχουν καταλήξει σε ενοχοποιητικά αποτελέσματα για τη σχέση που έχουν η εταιρεία  παιχνιδιών "Mattel" αλλά και η "Asia Pulp and Paper" (APP)-που είναι μέλος του Sinar Mas group- όσον αφορά τη καταστροφή των Ινδονησιακών δασών. Οι προμηθευτές ξυλοπολτού της APP εκκαθαρίζουν τεράστιες εκτάσεις αναντικατάστατων δασών που είναι ζωτικής σημμασίας για τη σταθερότητα και διατήρηση του κλίματός μας, ενώ η Mattel χρησιμοποιεί τον ξυλοπολτό για τις συσκευασίες των προϊόντων-παιχνιδιών της.


 Η αποψήλωση των δασών, επίσης, έχει ως αποτέλεσμα τους μαζικούς θανάτους ζώων σημαντικών για την τροφική αλυσίδα, όπως οι ουρακοτάγκοι, οι ελέφαντες αλλά και οι λίγες, πλέον, εναπομείναντες τίγρεις

(Παραδείγματα προϊόντων της Mattel είναι τα ακόλουθα: Hot wheels, UNO, Polly Pocket, Barbie, Fisher Price, Matchbox, Monster Jam, Little mommy κ.λπ.)


Βοηθάτε στην εκστρατεία διάσωσης του πλανήτη!!! Αξιοποιήστε το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης και στείλτε ηλεκτρονική επιστολή στην εταιρεία κατασκευής της Barbie για να βοηθήσουμε όλοι στο πιό σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, στο πρόβλημα που αν δεν λυθεί δεν θα μπορούμε με ικανοποίηση, να ζήσουμε για να λύσουμε όλα τ' άλλα. 
Στο πιο κάτω link θα βρείτε έτοιμη επιστολή για αποστολή, γραμμένη από τους εθελοντές της Greenpeace με όλα τα αναγκαία. Απλά αφιερώστε μισό λεπτό για να προσθέσετε το e-mail σας, το ονοματεπώνυμό σας και να πατήσετε το κουμπί για αποστολή!


http://act.greenpeace.org.uk/ea-action/action?ea.client.id=18&ea.campaign.id=10794&ea.tracking.id=3K019&utm_source=20110607ebulletingirlfriendlaunch&utm_medium=email&utm_term=girlfriend&utm_campaign=forests



Το φιλμάκι που έφτιαξε η Greenpeace για να προοθήσει την καμπάνια για τερματισμό της αποψήλωσης των τροπικών δασών της Ινδονησίας έχει ως θέμα τον σύντροφο της Μπάρμπι, Κεν να μην την θέλει πλέον λόγω των περιβαλλοντικών καταστροφών που προκαλεί!!!




Υ.Γ Από Παραμυθία: Barbie μου, εγώ πάλε αγαπώ σεεεεεεε!!! Εν φταίεις εσύ!!!