Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πορείες διαμαρτυρίας και αγανάκτησης σε όλη τη Κύπρο...

Ότι και αν κάνετε, όσα δακρυγόνα και αν χρησιμοποιήσετε για να μας φιμώσετε, εμείς δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για δικαίωση και τιμωρία όσων ευθύνονται!


11.07.2011 Ειρηνικές διαδηλώσεις


Κραυγή διαμαρτυρίας για την εγκληματική αμέλεια..




12-13/07/11 διαδήλωση στη Λευκωσία με σοβαρά επεισόδια και χρήση υπερμετρης βίας από τους αστυνομικούς(κατα τα άλλα έχουμε δημοκρατία!)



14 σχόλια:

  1. με αυτά που ζούμε είναι υποχρέωσή μας να φωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε...!αυτές τις στιγμές ας ακολουθήσουμε τη "μόδα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η φωνη και η διαμαρτυρια ειναι ηττοπαθεια και ρεφορμισμος. Δεν πρεπει να διεκδικησεις καλους κυβερνωντες, δεν υπαρχουν τετοιοι. Πρεπει να τα αμφισβητησεις ολα και να διεκδικησεις τα παντα. Οχι αλλο κλαμα. Οι διαδηλωσεις και οι εξεγερσεις χωρις οργανωση, ειναι σκετο show. Μετα θα πανε ολοι σπιτι τους με την αναμνηση της εξεγερσης. Τι τραγικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μαζευτουμε και να οργανωθουμε σε μικρες ομαδες, οι οποιες να ειναι αρκετα καλα δεμενες και να αποτελουνται απο ατομα τα οποια θα δεσμευτουν στον Αγωνα. Οχι αλλος πολιτισμικος αναρχισμος και κουλτουροκαταστασεις.

    Να ορισουμε τον Αναρχισμο ως μακροπροθεσμο Στοχο στον οποιο θα πορευομαστε.

    Δεσμευση των μελων σε βασικες ηθικες αρχες: πχ οχι βωμολοχια, οχι πορνεια, οχι ναρκωτικα, οχι αλκοολ και ενα ηθικο προτυπο οχι για προπαγανδιστικους σκοπους να δειχνει τον κοσμο που θελουμε να φτιαξουμε, αλλα κυριως επειδη η ουτοπια μας περιλαμβανει και τον δρομο προς την ουτοπια. Να διακυρηξουμε τις αρχες μας στην αμοιβαια βοηθεια, τον τοπικισμο (patria chica που λεγανε οι ισπανοι αναρχικοι- καμια σχεση με εθνικισμο κτλ.), την αλληλεγγυη.

    Οργανωτικα: Συνεδριες τακτικες και προγραμματισμενες. Επιθετικη κριτικη στο κρατος σε καθημερινη βαση και καλεσμα στον κοσμο για οργανωση μαζι μας. Κινηματικη δραση οσο μπορουμε. Η συγκρουση με την αστυνομια να αποφευγεται στις προγραμματισμενες απεργειες ή εκδηλωσεις.

    Να γινει ενα ιδρυτικο Συνεδριο που να χαραξει πολικη γραμμη, λεπτομερη οργανωση.

    Θελω ενα αυτοπειθαρχιμενο κινημα στο οποιο εμεις, οι απλοι ανθρωποι να προσπαθησουμε να υποδαυλισουμε την επανασταση. Και ας μην φοβηθουμε πως θα καουμε. Αν δεν καώ εγω, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πως θα γίνουν τα σκοτάδια φως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα αυτό που είπες είναι ουτοπία!... ο κόσμος έκανε τις πορείες αυθόρμητα, χωρίς συμφέροντα, χωρίς κομματική καθοδήγηση, χωρίς πολιτικά χρώματα. Ξέρω ότι έχεις δίκαιο για την οργάνωση όμως πολύ δύσκολα κατορθώνουμε κάτι τέτοιο, ειδικά οι νέοι δεν μπορούν να θυσιάσουν τόσο εύκολα τον αυθορμητισμό τους στο βωμό μιας οργανωμένης παράταξης! δεν είμαι υπέρ των πολιτικών κινημάτων. Ξέρεις γιατί? γιατί στο τέλος όσο ιερός και αν είναι ο σκοπός τους, χωρίς συμφέροντα, καταλήγουν όπως όλα τα άλλα! το ίδιο το σύστημα σε αναγκάζει να γίνεις έτσι! μην ακολουθήσεις λοιπόν παρατάξεις, ακολούθησε τις ιδέες και τα ιδανικά σου και πίστεψε με κάπου στη πορεία θα συναντηθούμε να ''καιγόμαστε'' γιατί όλοι θέλουμε ένα καλύτερο αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι νεοι και οι γεροι αν θελουν να αλλαξουν τον κοσμο, θα πρεπει να οργανωθουν. Αν μενουν ανοργανωτοι θα μας περνει ο ανεμος οπου φυσαει, και στην τελικη θα ειμαστε απλως ενα κομματι απο το φοντο στο οποιο οι αλλοι θα ζωγραφιζουν την δικη μας κανονικοτιτα και ορους.

    O αναρχικος πρεπει να αγωνιζεται για αν πραγματωσει την ουτοπια του. Αλλιως δεν ειναι αναρχικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο αναρχικός ξέρω ότι δεν οργανώνετε, δεν περιορίζετε..αλλιώς δεν είναι αναρχικός...! προσπάθησε να είσαι εσύ ο ζωγράφος, γιατί ακόμα και το πινέλο άλλοι το καθοδηγούν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν συμφωνω με αυτα που λες. Ο,τι εκαναν οι αναρχικοι, το εκαναν οργανωμενα. Πχ CNT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τότε δεν πρέπει να τους ονομάζεις αναρχικούς αλλά οργανωμένη ομάδα.(σαν όλες τις άλλες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τους ονομαζω αναρχικους, επειδη ειναι οργανωμενοι αναρχικοι. Οι μη οργανωμενοι, αυτους πρεπει να τους βρω μια αλλη ονομασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν έχω ακούσει ποτέ για οργανωμένους αναρχικούς! χάνει την ουσία της η αναρχία όταν είναι οργανωμένη κάτω από μια εξουσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οχι μονο ειναι οι πλειοψηφια, αλλα και ενα βασικο συνθημα τους ειναι η οργανωση! Βεβαια υπαρχουν ορισμενοι, σιγουρα λιγοτεροι, οι οποιοι καθοριζονται ως αναρχοαυτονομοι, και δρουν μονοι τους. Θεωριτικα, ειναι συνεχεια του Μαξ Στιρνερ, ομως προσωπικα θεωρω οτι δεν υπαρχει συνδεση. Παντως δεν θεωρω οτι οι αναρχοαυτονομοι, μπορουν να αποτελεσουν δυναμη ανατροπης, αναμφιβολα θελει οργανωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η οργάνωση είναι παντού σημαντική δεν θα διαφωνήσουμε μαζί σου απλώς και πάλι για μας ολόκληρη η ιδεολογία των αναρχικών στηρίζεται στην αυτονομία και την ανεξαρτησία . Ακόμα και οι ίδιοι οι αναρχικοί δεν θα έπρεπε να δέχονται καθοδήγηση! Τέλος πάντων εμείς δεν είμαστε αναρχικές ούτε το επιδιώκουμε, είμαστε στους δρόμους για δικαιοσύνη θα ονομάζαμε τους εαυτούς μας ''ενεργούς πολίτες''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

η δική σας γνώμη! free the word!